Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αδύνατον να την αμφισβητήσεις!

Η Γιουβέντους κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 επί της Μονακό και «τσέκαρε» το εισιτήριο επιστρέφοντας σε τελικό Champions League μετά το 2015 ελπίζοντας αυτή τη φορά να κατακτήσει και το βαρύτιμο τρόπαιο. 

Η Μονακό μπήκε στο παιχνίδι με μεγαλύτερο ενθουσιασμό θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο «κόλπο» της πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι τα τεράστια αμυντικά κενά των Μονεγάσκων, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα έχαναν το «παιχνίδι» του κέντρου.

Στο ένατο λεπτό ο Αλέγκρι αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή καθώς ο Σάμι Κεντίρα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο με τον Μαρκίζιο να περνάει στη θέση του αλλά αυτή η αλλαγή δεν φάνηκε να απορυθμίζει τη «μηχανή» της Γιούβε.

Στο 22ο λεπτό ο Ιγκουαΐν βρήκε τετ α τετ από τα δεξιά αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Γκλικ, ο οποίος έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία με τον Ιγκουαΐν αυτή τη φορά από εκτελεστής να γίνεται δημιουργός πραγματοποιώντας την κάθετη στον Μάντζουκιτς αλλά ο Κροάτης επιθετικός νικήθηκε από τον Σούμπασιτς, ο οποίος ήταν σε εξαιρετικό βράδυ.

Τελικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου. Ο Ντάνι Άλβες έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάντζουκιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Σούμπασιτς αρχικά απέκρουσε αλλά ο επιθετικός της Γιουβέντους πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε με κοντινό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι Μονεγάσκοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και απείλησαν στο 43ο λεπτό με τον Μ’Μπαπέ, το σουτ του οποίου είχε ατυχή κατάληξη και ένα λεπτό αργότερα η Γιουβέντους κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Έπειτα από μία εκτέλεση κόρνερ ο Σούμπασιτς αρχικά απομάκρυνε την μπάλα με τις γροθιές του, ο Ντάνι Άλβες την είδε να του «στρώνεται» και με ένα εξαιρετικό εναέριο βολέ στην κίνηση κατάφερε να σκοράρει και ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση για την ομάδα του και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

το φιλμ της αναμέτρησης στο novasports.gr

Συνθέσεις

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Πιάνιτς, Κεντίρα (9′ Μαρκίζιο), Ιγκουαΐν, Σάντρο, Μπαρτζάλι (85′ Μπενατιά), Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα (54′ Κουαδράδο), Ντάνι Άλβες

Μονακό (Λ. Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τζέμερσον (54′ Φαμπίνιο), Ντιράρ, Μουτίνιο, Φαλκάο, Μπερνάρντο Σίλβα (70′ Λεμάρ), Μπακαγιόκο, Σιντιμπέ, Ράγκι, Γκλικ, Μ’Μπαπέ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected