Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το σήκωσε! (photos+vid)

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 3-1 την Ομόνοια στο ΓΣΠ και πήρε το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Η Ομόνοια προηγήθηκε με τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ αλλά οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και με σκόρερ τους Αλωνεύτη, Πιέρο και Βάντερ κατάκτησαν το τρόπαιο.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι αναζητώντας το γρήγορο γκολ και μόλις στα πρώτα πέντε λεπτά οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν τρεις φορές με τους Αλωνεύτη, Εφραίμ και Λάγο.

Η Ομόνοια όμως ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 9’ στην πρώτη της ευκαιρία με τον Ντάρμπισαϊαρ. Ο Μαργκάσα έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και με ωραία σέντρα βρήκε το κεφάλι του Άγγλου που έκανε το 1-0.

Στην συνέχεια το συγκρότημα του Τόμας Κρίστιανσεν συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα με τους πράσινους να προσπαθούν να επιτεθούν κυρίως με αντεπιθέσεις. Στο 35’ ο Γιαννιώτας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Παναγή απόκρουσε εύκολα. Δύο λεπτά αργότερα όμως ήρθε η ισοφάριση με τον Αλωνεύτη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Παναγή μετά από σουτ του Γιαννιώτα.

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 53’. Ο Εφραίμ κέρδισε το πέναλτι από τον Παναγιώτου με τους οπαδούς της Ομόνοιας να διαμαρτύρονται έντονα και να ρίχνουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Με την επανέναρξη του αγώνα ο Πιέρος από τα έντεκα βήματα έκανε το 1-2.

Στο 67’ η Ομόνοια σκόραρε με κεφαλιά του Ματ Ντάρμπισαϊαρ μετά από σέντρα του Φλορέσκου αλλά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Στην συνέχεια οι πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο γκολ που δέχτηκαν χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Βάτερμαν. Στο 85’ η Ομόνοια έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές αφού ο Νίκαντρο Μπρέβελντ δέχτηκε την κίτρινη κάρτα σε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπαράλ.

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα με τον Βάντερ και ουσιαστικά να τελειώνει το παιχνίδι. Στο 91’ ο Βραζιλιάνος μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Σωτηρίου και με πλασέ έκανε το 1-3.

Συνθέσεις

Ομόνοια: Παναγή, Παναγιώτου (87΄Κλέιτον) Βύντρα, Άρνασον, Μαργκάσα, Φλορέσκου (90+9 Καρλίτος), Μπρέβελντ, Τουρέ, Ρουσιάς (80΄ Χριστοφή) Αζίζ, Ντάρμπισαϊαρ

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Λάγο, Βινίσιους, Μοράις, Εφραίμ (83΄ Μπαράλ), Αλωνεύτης, Γιαννιώτας (72΄ Βάντερ), Πιέρος (90+4΄Ντε Καμάργκο)

δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο balla.com.cy

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected