Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Απέκλεισε τη Φενέρ μετά από…26 πέναλτι! (vid)

Η Μπασακσεχίρ απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε μέσα στο “Σουκρού Σαράτσογλου” μετά από 26 εκτελέσεις πέναλτι και θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας.

Σε έναν ημιτελικό που θα μείνει στην ιστορία, η Μπασακσεχίρ νίκησε με 10-9 στα πέναλτι τη Φενέρμπαχτσε μέσα στο “Σουκρού Σαράτσογλου” στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Τουρκίας, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει την Κόνιασπορ.

Όπως αναφέρει το Sport24, ο άλλοτε αρχηγός της Φενέρμπαχτσε, Εμρέ Μπελόζογλου, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που έπρεπε να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από το 2-2 του πρώτου αγώνα στην έδρα τους. Ο Μουσά Σο ισοφάρισε στο 71′, αλλά ο Σαμουέλ Χολμέν έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 86ο λεπτό και όλα έδειχναν ότι τους έδωσε και την πρόκριση. Με τη σέντρα, όμως, ο Οζάν Τουφάν κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει τον αγώνα αρχικά στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι.

Σε αυτήν τη διαδικασία χρειάστηκε να εκτελέσουν και οι δύο ενδεκάδες και μάλιστα, οι δύο τερματοφύλακες, Βολκάν Μπαμπατζάν και Βολκάν Ντεμιρέλ, απέτυχαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις προσπάθειές τους. Το ίδιο συνέβη και με τον Στέφανο Ναπολεόνι που είχε περάσει ως αλλαγή στο 2ο ημίχρονο. Όταν οι 22 παίκτες ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους, η διαδικασία άρχισε από την αρχή. Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ ευστόχησε και στο δεύτερο πέναλτί του, ο Σόουζα δεν τα κατάφερε, με συνέπεια η Μπασακσεχίρ να διεκδικεί το πρώτο τρόπαιο στην 27χρονη ιστορία της.

Η διαδικασία των πέναλτι ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected