Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

“Ανάσα” από τον Λάζαρο! (βαθμολογία)

Σε ένα κακό ματς και για τους δύο αντιπάλους και πάνω σε… βαρύ τερέν από την έντονη βροχόπτωση, η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League χάρις σε εκπληκτικό τέρμα του Χριστοδουλόπουλου κι έμεινε ζωντανή για το CL.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, το ματς της κανονικής περιόδου ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ, ήταν το καλύτερο του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό για τα πλέι οφ, ήταν μια παρωδία… Η κακή ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει την λύση απέναντι στον Παναθηναϊκό των απουσιών και όλα έδειχναν ότι θα έμενε το 0-0, μέχρι που ήρθε το σουτ του Χριστοδουλόπουλου για να δώσει τη νίκη στους Κιτρινόμαυρους και να τους διατηρήσει ζωντανούς στη μάχη για έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να περιγραφεί με μία παράγραφο αν… κάνεις προσπάθεια, με μία φράση αν δεν θες να φλυαρείς: Δεν βλεπόταν! Κιτρινόμαυροι και Πράσινοι ταλαιπώρησαν τους πάντες… Την μπάλα, τους εαυτούς τους, τους λίγους στις εξέδρες, τους δημοσιογράφους που έπρεπε να περιγράψουν ή να γράψουν. Η Ενωση είχε την μπάλα από το ξεκίνημα αλλά δεν είχε απολύτως καμία ιδέα για το πώς θα κάνει φάση ενώ και τις λίγες φορές που προσπάθησε να πατήσει περιοχή την έκοψε με λάθος οφσάιντ ο βοηθός Μπαλτάς.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη πλευρά, απλά αισθανόταν καλά επειδή δεν ένιωθε κάποια απειλή αλλά δεν μπορούσε και να απειλήσει κιόλας. Ετσι, τα λεπτά περνούσαν… πολύ δύσκολα στο ΟΑΚΑ, μέχρι που ήρθε το 44′. Ηταν η στιγμή που έγινε η μοναδική καλή φάση του πρώτου μέρους, με τον Ντίντακ να σεντράρει και τον Μάνταλο να πιάνει από καλή θέση την κεφαλιά αλλά να αστοχεί για λίγο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47′, η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0 αλλά ο Αλμέιδα κατάφερε, γιατί κατόρθωμα ήταν, να αστοχήσει στην κενή εστία από τα δύο μέτρα μετά το γύρισμα του Μπακάκη… Βλέποντας ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, οι δύο προπονητές άρχισαν με τις αλλαγές, με τον Χιμένεθ να βάζει Αραούχο-Χριστοδουλόπουλο και τον Ουζουνίδη να ακολουθεί με Λέτο. Χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο ματς…

Η ΑΕΚ είχε κατοχή μπάλας αλλά τίποτα άλλο, ο Παναθηναϊκός αμυνόταν καλά αλλά, επίσης, δεν έκανε τίποτα άλλο και το 0-0 θα άλλαζε μόνο με κάποιο θαύμα. Και αυτό το θαύμα έγινε στο 85′, όταν ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-0), δίνοντας τη νίκη στην Ενωση!

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (82′ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπακασέτας (60′ Χριστοδουλόπουλος), Αλμέιδα (60′ Αραούχο).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ρέις, Ζέκα, Εμποκού (76′ Στάικος), Βλαχοδήμος (68′ Μπουμάλ), Μολίνς (60′ Λέτο), Κλωναρίδης.

Η βαθμολογία

# Ομάδα Αγ. Βαθμοί Ν Ι Η Γκολ
1  ΑΕΚ 3 6 2 0 1 2-1
2  ΠΑΟΚ 2 5 1 0 1 1-1
3  Πανιώνιος 3 4 1 1 1 2-2
4  Παναθηναϊκός 2 2 0 1 1 1-2

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected