Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Η ομάδα που γράφει την δική της ξεχωριστή ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο ελληνικός Ολυμπιακός, μετράει αντίστροφα. Στις 21.00 (NS1, ΕΡΤ2), οι “ερυθρόλευκοι” θα μπουν στο… φλεγόμενο από πλέον των 12.000 οπαδών της Φενερμπαχτσέ “Σινάν Ερντέμ” για να αντιμετωπίσουν την… σχεδόν γηπεδούχο ομάδα του Ομπράντοβιτς στον μεγάλο τελικό της φετινής Ευρωλίγκας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που οδήγησε με σίγουρες “τιμονιές” τον Ολυμπιακό σε τελικό για δεύτερη φορά στα τρία χρόνια παρουσίας του, έδωσε στον αντίπαλο τον τίτλο του φαβορί, πριν ο Ομπράντοβιτς τον… πετάξει με τακτ πίσω. “Ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία τέτοιων αγώνων, όχι εμείς”, είπε ο Σέρβος και μέσες – άκρες, βγήκε το σωστό συμπέρασμα.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, αυτό το ματς δεν έχει την ομάδα με το σαφές προβάδισμα, αυτό το ματς αναμένεται να καθηλώσει με την εξέλιξή του, αυτό το ματς οι Ελληνες φίλαθλοι (και αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα της παρέας του Βασίλη Σπανούλη ότι δεν έχουν κερδίσει τα εύσημα μόνο των Ολυμπιακών) θέλουν να έχει ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό. Να σηκώσει ο αρχηγός Σπανούλης το τέταρτο ευρωπαϊκό στην ιστορία του συλλόγου και να γίνει αυτό που σε διάρκεια έδειξαν τελικά ότι αξίζουν, να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Τις κινήσεις της “σκακιέρας” ουδείς τις αποκάλυψε και αυτό ήταν το φυσιολογικό. Οταν τίθενται αντιμέτωπες όμως, δύο από τις καλύτερες άμυνες της Ευρωλίγκες, με του Ολυμπιακού… λίγο καλύτερη, τότε ο καθένας καταλαβαίνει τις προμηνύεται. Για τους “ερυθρόλευκους” σίγουρα θα ήταν ευλογία να υπάρξουν τόσο πολλοί “ζεστοί” παίκτες, όσο στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και φυσικά να περιοριστεί η δράση των Μπογκντάνοβιτς και Ούντο που είναι οι δύο θεμέλιοι λίθοι της Φενέρ.

Στις δύο φορές που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στην κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ με 71-62, έχοντας φτάσει τη διαφορά και πάνω από τους 20 πόντους στη διάρκεια του αγώνα, ενώ στην Πόλη αγωνιζόμενος χωρίς τον Σπανούλη, έχασε στις λεπτομέρειες με 67-64.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν ο Ισπανός Ιερεζουέλο, ο Ουκρανός Ρίζικ και ο Λετονός Λάτισεβς.

*Στς 18.00, θα γίνει ο μικρός τελικός μεταξύ των απογοητευμένων Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected