Κατηγορίες
Διάφορα

Οι εξελίξεις με το Αιολικό πάρκο στο Βέρμιο

Σημαντική κινητικότητα σε επίπεδο κατασκευής νέων πάρκων παρουσιάζει ο χώρος της αιολικής ενέργειας τους πρώτους μήνες του χρόνου. Αντλώντας από μια μεγάλη «δεξαμενή» ώριμων αιολικών έργων συνολικής δυναμικότητας περί τα 1400 MW που μεταφράζεται σε συνολικές επενδύσεις περί το 1,5 δις. ευρώ, οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου προχωρούν στην ανάπτυξη των επενδυτικών τους σχεδίων.

Έχουν άλλωστε κάθε λόγο να σπεύσουν να «χτίσουν» τις μονάδες τους, προκειμένου τα έργα αυτά να διατηρήσουν τις σχετικά ευνοϊκές προϋποθέσεις και «ταρίφες» που έχουν «κλειδώσει» από το παρελθόν.

Σύμφωνα με το news247, μετά την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης επένδυσης στην αγορά τα τελευταία χρόνια στη νησίδα Άγιος Γεώργιος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προχωρά σε νέες επενδύσεις εντός της χώρας μας.

Ολοκληρώνει δύο έργα στα Δερβενοχώρια και το Βέρμιο λίγο κάτω από 100MW. Αμέσως μετά σειρά παίρνει ένα μεγαλύτερο έργο στη Νότια Εύβοια που μαζί με το project της Κρήτης έχουν ενταχθεί στο πακέτο Γιουνκέρ, ωστόσο θα υλοποιηθούν πιθανότατα μετά το 2018.

Το συνολικό επενδυτικό πλάνο της εταιρείας αφορά στη δημιουργία ενός συνολικού χαρτοφυλακίου της τάξης των 1000MW. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΤΕΡΝΑ είναι η πρώτη εταιρεία που εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ανάπτυξη του επενδυτικού της προγράμματος.

Υπενθυμίζουμε πως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση πάνω στο ζήτημα, στο κομμάτι της Νάουσας προβλέπονται 27 ανεμογεννήτριες και φυσικά έχουμε και εμείς τις ανησυχίες μας για τις επιπτώσεις, θα θέλαμε να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τα περιβαλλοντολογικά ζητήματα αν υπάρξει απόφαση για έναρξη του έργου. Πάντως δεν έχουμε ενημέρωση από κανέναν επίσημο φορέα αλλά μόνο από το δημοσίευμα. Αν και εφόσον υπάρξει επίσημη ενημέρωση θα φροντίσουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρχει η δική μας συναίνεση και συγκατάθεση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected