Ποδόσφαιρο Κόσμος

Βάλτο ρε Μάνταλε να γίνει της… (βαθμολογία)

Η Ελλάδα πήρε «λευκή» και πολύτιμη ισοπαλία από τη Βοσνία στο «Μπίλινο Πόλιε» και παρέμεινε αήττητη και στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου πίσω από το Βέλγιο.

Η εθνική μας όχι μόνο άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, αλλά έχασε και τεράστια ευκαιρία στο 82′ για να πάρει τη νίκη, όταν ο Μάνταλος σπατάλησε μια αντεπίθεση που μέχρι να φτάσει η μπάλα στα πόδια του ήταν ιδανική.

Ο βαθμός, ωστόσο, σε μια τέτοια έδρα και με την αντίπαλο να «καίγεται» είναι σίγουρα επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που έμεινε πλέον στο -4 από την κορυφή και το Βέλγιο, που νίκησε 2-0 την Εσθονία εκτός έδρας, αλλά μπορεί στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια να «σφραγίσει» τη δεύτερη θέση στο γκρουπ που οδηγεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα μπαράζ.

Οι ποιοτικότεροι μεσοεπιθετικά Βόσνιοι που ήθελαν και περισσότερο τη νίκη, μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την εθνική μας. Η παρουσία των Ζέκα, Τζιόλη, όμως, στον άξονα, το ακλόνητο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αλλά και ο παρών όποτε χρειάστηκε Καρνέζης φρόντισαν να κόψουν τη φόρα των γηπεδούχων.

το φιλμ της αναμέτρησης στο novasports.gr

Συνθέσεις

Βοσνία (Μπαζντάρεβιτς, 4-2-3-1): Μπέγκοβιτς – Μπίτσαξιτς, Βράνιες, Σούνιτς (69′ Ντούμιτς), Ζουκάνοβιτς – Πιάνιτς, Γιάγιαλο – Βίστσα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς (21′ Κόντρο (77′ Μπέσιτς) – Τζέκο

Ελλάδα (Σκίμπε, 4-2-3-1): Καρνέζης – Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης – Τζιόλης, Ζέκα – Μάνταλος (90’+1′ Κουρμπέλης), Φορτούνης (90’+4′ Μανιάτης), Μπακασέτας (50′ Δώνης) – Μήτρογλου

Η βαθμολογία

Βέλγιο  16

Ελλάδα  12

Βοσνία  11

Κύπρος  7

Εσθονία  4

Γιβραλτάρ  0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected