Κατηγορίες
Football League

Νέο “δώρο” από Σάμαρη;

Η Μπενφίκα θέλει, λέει, να πουλήσει τον Ανδρέα Σάμαρη, ο πατρινός μέσος βλέπει ως μια μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του την Πρέμιερ Λιγκ (από ‘κει φημολογείται ότι τον λιγουρεύονται μια-δυο ομάδες) και η Παναχαϊκή καραδοκεί στη γωνία!

Σύμφωνα με το pelop.gr, η Παναχαϊκή καραδοκεί. Όχι φυσικά για να μπει σφήνα για την απόκτησή του, αλλά για να καρπωθεί ένα γενναίο ποσό σε περίπτωση που ο Σάμαρης κάνει τη μεγάλη μεταγραφή!

Ο σχετικός νόμος, που έχει θεσπιστεί από την UEFA για να έχουν οφέλη και τα σωματεία απ’ τα οποία ξεκίνησαν την καριέρα τους οι ποδοσφαιριστές που μοσχοπουλιούνται σε διεθνές επίπεδο, ορίζει ότι η Παναχαϊκή δικαιούται να ξαναπάρει λεφτά από πιθανή μεταγραφή του Σάμαρη!

Και η ΠΓΕ θα πάρει λεφτά, τη μερίδα του λέοντος, και η ΠΑΕ ένα ποσό. Την προηγούμενη φορά που πήρε λεφτά η ΠΓΕ από τη μεταγραφή του Σάμαρη ήταν όταν τον πούλησε ο Ολυμπιακός στη Μπενφίκα για 10 με εκατομμύρια ευρώ, το καλοκαίρι του 2014. Ξέρετε πόσα λεφτά λέγεται ότι μπήκαν στο ταμείο της ΠΓΕ; Περίπου 100.000 ευρώ! Αν, λοιπόν, γίνει τώρα μεταγραφή του Σάμαρη με 20 εκατομμύρια ευρώ όπως ακούγεται (τόσα ζητάει η Μπενφίκα), η Παναχαϊκή θα πάρει τουλάχιστον 150.000 ευρώ. Δικαιούται και ο Πανιώνιος ένα ποσοστό, σαφώς μικρότερο, επί της τιμής της μεταγραφής του.

Για την Παναχαϊκή καταλαβαίνει κανείς πως θα ήταν πραγματικό μάννα εξ ουρανού ένα τέτοιο ποσό απ’ τον Σάμαρη, ο οποίος θα ανακηρυχτεί μέγας ευεργέτης της ομάδας!

Παρεμπιπτόντως, λεφτά η Παναχαϊκή έχει πάρει και από τον Κώστα Κατσουράνη! Όταν έγινε η μεταγραφή του από την ΑΕΚ στη Μπενφίκα, το καλοκαίρι του 2005.

Ο Κατσουράνης έφερε 2,2 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ, συν τα έσοδα από το φιλικό των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, συν το ποσοστό μεταπώλησης που αργότερα καρπώθηκε η διοίκηση της Ένωσης, συν το δανεισμό του Γκουστάβο Μαντούκα.

Η Παναχαϊκή, ως πρώτη ομάδα του «Kατσούρ», είχε πάρει τότε, επί εποχής Κώστα Μακρή, ένα ποσό πάνω από 50.000 ευρώ. Τα είχε πάρει ένα χρόνο αργότερα, αλλά τα πήρε, αυτό έχει σημασία.

Όταν ο Κατσουράνης επέστρεψε στην Ελλάδα, από τη Μπενφίκα στον Παναθηναϊκό, η Παναχαϊκή δεν δικαιούνταν κι άλλο ποσό γιατί είχε έρθει ως ελεύθερος και όχι με μεταγραφή.

Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός πλήρωσε τότε και την ΑΕΚ (περίπου 900 χιλιάδες ευρώ) προκειμένου ν’ αποφύγει μια πιθανή δικαστική διαμάχη, επειδή η ΑΕΚ είχε βάλει ρήτρα ότι αν επέστρεφε στην Ελλάδα σε άλλη ομάδα, θα έπρεπε να πάρει 3 εκατομμύρια ευρώ!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected