Κατηγορίες
Super League 1

Για όλους και για όλα ο Γιώργος Χριστοβασίλης! Τι είπε για Πασχαλάκη, Λίλα δανεισμούς

Σε «φλέγοντα» ζητήματα της ομάδας αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Χριστοβασίλης στην συνέντευξη τύπου που ήταν απολογιστική αλλά και ενημερωτική για το πλάνο της νέας χρονιάς.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αφού χαρακτήρισε επιτυχημένη την περσινή σεζόν η οποία είχε και την πρώτη Ευρωπαϊκή έξοδο του ΠΑΣ Γιάννινα, άφησε αιχμές για την ηγεσία του Ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς δεν έκανε ενέργειες για να μην στερηθεί το «Ζωσιμάδες» στον αγώνα με την Άλκμααρ (την ίδια ώρα που υπήρχαν χειρότερα γήπεδα στην Ευρώπη όπως τόνισε).

Παράλληλα έκανε λόγο ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωση του που ήταν off the record ότι ο ΠΑΣ παράτησε τους στόχους του μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ.

Για το πλάνο της νέας σεζόν, παρελθόν αποτελούν όπως τόνισε, οι Ακόστα και Λίλα που δεν δέχτηκαν τις προτάσεις του ΠΑΣ για ανανέωση, ενώ περιμένει να ξεκαθαρίσει ο ΠΑΟΚ το θέμα των δανεισμών του Ζάιρο και Κοροβέση.

Για τον Πασχαλάκη υπογράμμισε ότι αν υπάρξει ικανοποιητική πρόταση θα δοθεί, διαφορετικά θα παραμείνει στο ρόστερ.

Παράλληλα θα κινηθεί ο ΠΑΣ για την απόκτηση 5-6 ικανών ποδοσφαιριστών και υπάρχει και η περίπτωση δανεισμού νεαρού παίκτη από τον Ολυμπιακό σε αντάλλαγμα για τον Κούτρη.

Όσον αφορά τα διαρκείας, η ΠΑΕ επιθυμεί φέτος το «Ζωσιμάδες» να είναι γεμάτο. Χαρακτήρισε απογοητευτική την περσινή εικόνα και τόνισε ότι η διοίκηση έριξε τις τιμές στα 180 € για την σκεπαστή και 130 € για το υπόλοιπο γήπεδο. Τα διαρκείας μάλιστα θα ισχύσουν για περισσότερους αγώνες ενώ θα υπάρξουν και ειδικές τιμές για τους φιλάθλους.

Για τα έργα στο γήπεδο ανέφερε ότι ξεκινούν το αργότερο την Πέμπτη. Πρόκειται για ολική ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου με εγγύηση από τον κατασκευαστή της Super League ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα η ομάδα θα μπορεί να προπονείται και στον ίδιο αγωνιστικό χώρο.

Ο κ. Χριστοβασίλης αναφέρθηκε και στην πρόταση να αναλάβει την κατασκευή νέου γηπέδου στο ΠΕΑΚΙ. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα ευρύτερο έργο που περιλαμβάνει διάφορες εγκαταστάσεις και που έχει προϋπολογισμό άνω των 50 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ανέφερε ότι πρώτα θα πρέπει να βρει τους πόρους και μετά θα κατατεθεί η πρόταση προς την ΓΓΑ.

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ άφησε αιχμές για την στάση της Εφορίας Ιωαννίνων όσον αφορά τα χρέη προηγούμενων διοικήσεων, τόνισε ότι η ΠΑΕ είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν με την εξεύρεση πόρων και τα χρέη της Nova στην ομάδα που είναι αρκετά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Τέλος ο κ. Χριστοβασίλης ζήτησε την βοήθεια του φίλαθλου κόσμου, τόνισε ότι ο στόχος είναι η Ευρώπη αλλά δεν είναι εύκολο αφού το πρωτάθλημα βάσει του νέου συστήματος θα είναι πιο δύσκολο.

Ευχαρίστησε τους χορηγούς (θα υπάρξει ειδική εκδήλωση προς τιμήν τους στις 27 Ιουνίου), τον Δήμαρχο κ. Μπέγκα και τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη (με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει το έργο βελτίωσης του σκεπάστρου).

ολόκληρη η συνέντευξη τύπου στο sportsioannina.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected