Κατηγορίες
Basket

Καρδιά και ψυχή από αυτή την Εθνική! (vids)

Η νίκη της Εθνικής Γυναικών επί της Σερβίας ήρθε με “Ελληνική ψυχή”. Η Ελλάδα όμως δεν κέρδισε έναν θεωρητικά ανώτερο αντίπαλο μόνο με “ψυχή”. Κέρδισε επειδή έκανε αυτά που έπρεπε στο παρκέ.

Για όποιον δεν το έχει πάρει ακόμα χαμπάρι, η Εθνική Γυναικών σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας της χθες (16/6) επικρατώντας της εν ενεργεία Πρωταθλήτριας Ευρώπης Σερβίας με 60-69 στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας.

Πρόκειται για έναν θρίαμβο και αυτό το παραδέχονται όλοι. Πολλοί μίλησαν για Ελληνική ψυχή, για καρδιά, για την δύναμη του χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Σωστά όλα αυτά. Μόνο με “ψυχή” και “καρδιά” όμως δεν κερδίζεις. Σίγουρα να έρθει η υπέρβαση πρέπει να έχεις ψυχή και χαρακτήρα. Για να φτάσεις όμως στο σημείο όπου θα δείξεις τα ψυχικά σου αποθέματα, πρέπει πρώτα να έχεις φροντίσει με τον τρόπο παιχνιδιού σου να βρεθείς σε αυτή την θέση. Και αυτό ακριβώς έκανε η Εθνική μας.

Πίσω από κάθε πολεμική κραυγή και πανηγυρισμό υπήρχε ένα έξυπνο μπασκετικό πλάνο. Ένα πλάνο που ακολουθήθηκε κατά γράμμα σχεδόν για 40 λεπτά και για αυτό ήρθε αυτή η μεγάλη νίκη. Αυτοί λοιπόν ήταν οι άξονες της νίκης της Εθνικής.

περισσότερα στο Sport24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected