Κατηγορίες
Basket - Εθνικές Ομάδες

Και τώρα το χάλκινο μετάλλιο!

Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε, έμεινε από δυνάμεις και παρέδωσε στο 4ο δεκάλεπτο γνωρίζοντας την ήττα με 55-77 από την Γαλλία.

H Ελληνική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με την Εβίνα Μάλτση να σημειώνει 5 συνεχόμενους πόντους και την Εθνική να προηγείται με 5 (7-2). Ωστόσο, η Γαλλία, με πόντους κυρίως μέσα απ’ τη ρακέτα ”έτρεξε” ένα σερί 8-0 κάνοντας το σκορ 7-10. Το παιχνίδι ισορρόπησε ξανά, αλλά και πάλι η Γαλλία, με την Επούπα να κάνει μεγάλη ζημιά στην Εθνική, κατάφερε να προηγηθεί και να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 17-23.

Στη δεύτερη περίοδο, η Εθνική άλλαξε την άμυνα της σε ζώνη και κατάφερε να χαλάσει τον ρυθμό που είχε η Γαλλία και μείωσε σε 26-28. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και το ημίχρονο βρήκε την Εθνική μας με 5 πόντους πίσω, 30-35. Σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο, η Ελλάδα έχασε τα ριμπάουντ (7 έναντι 19), αλλά έμεινε κοντά στο παιχνίδι καθώς εκμεταλλεύτηκε τα πάρα πολλά λάθη της γαλλικής ομάδας.

Στη τρίτη περίοδο, η Γαλλία ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με μικρές διαφορές, με την Ελληνική ομάδα να παίζει πολλή σκληρή άμυνα και να καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 47-47. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την γαλλική ομάδα μπροστά στο σκορ με 47-52 με την Εθνική νά έχει αρκετά παράπονα απ’ τη διαιτησία.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Ελλάδα είχε πρόβλημα στην επίθεση, καθώς δεν μπόρεσε να σκοράρει για 2μιση λεπτά. Η Γαλλία με δύο συνεχόμενα τρίποντα, έφερε τη διαφορά στους δέκα (50-60). Το πρόβλημα στην επίθεση συνεχίστηκε με μόλις τρείς πόντους σε 7 λεπτά και η Γαλλία προηγήθηκε με 50-69. Κάπου εκεί, η Εθνική λύγισε και δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Έτσι, η Ελλάδα, θα παλέψει αύριο στις 19:00 για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στο Βέλγιο!

Κορυφαία για την Εθνική ήταν η Καλτσίδου με 15 πόντους, ενώ για την Γαλλία ξεχώρισε η Mιγιέμ με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 30-35, 47-52, 55-77

Τα στατιστικά του αγώνα στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected