Κατηγορίες
Super League 1

Δημήτρης Μελιόπουλος, ο Ημαθιώτης που εξαργυρώνει τη σπουδαία του εξέλιξη!

Διαχρονικά, και ειδικά από τότε που δημιουργήθηκαν τα ηλικιακά πρωταθλήματα Αναπτυξιακών ηλικιών στην Super League, η ομάδα της Ξάνθης είναι από αυτές που πρωταγωνιστούν με την παραγωγή ταλέντων στον Θρακιώτικο σύλλογο να μην σταματά ποτέ.

Όπως αναφέρει το sportsaddict, έτσι και φέτος η διοίκηση της Ξάνθης σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους της Ακαδημίας επέλεξαν τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη υπογράψει το επαγγελματικό τους συμβόλαιο, με το μέλλον πάντως να προδιαγράφεται διαφορετικό για τον κάθε έναν από αυτούς.

Ένας από αυτούς (οι άλλοι δύο είναι ο Νίκος Σαμπανίδης και ο Γιώργος Ψεμματάς) είναι ο πιο…μικρός της παρέας, τον μόλις 17 ετών Δημήτρη Μελιόπουλο, που μετά την περσινή του παρουσία στην προετοιμασία της ομάδας όντας μάλιστα ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που μετείχε στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας του ΑΟΞ φέτος έρχεται ακόμη μεγαλύτερη επιβράβευση με τον ταλαντούχο μέσο να υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο φέρελπις ποδοσφαιριστής είναι γεννημένος στις 22 Μαρτίου του 2000 στην Βεργίνα, και στο “μικρό” τμήμα του ΜΑΣ μόλις σε ηλικία 5 ετών έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στην ομάδα της Βεργίνας παρέμεινε μέχρι τα 10 του χρόνια, προτού συνεχίσει για μια τρίετα στην Ακαδημία του Μακεδόνα Βέροιας, για να έρθει στην συνέχεια η παρουσία του στη Σχολή Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κουλούρας. Εκεί ήταν που τον ανακάλυψαν οι ιθύνοντες της Ξανθιώτικης ΠΑΕ και έσπευσαν να τον ντύσουν στα «κόκκινα» της Ξάνθης σε ηλικία 15 ετών.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο Δημήτρης Μελιόπουλος ήταν από τους μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές της Κ17 της Ξάνθης που μετά από μια συγκλονιστική σαιζόν έφτασε ως το φινάλε του πρωταθλήματος και τον μεγάλο τελικό οπού γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ενώ πέρσι ήταν από τους ηγέτες της ομάδας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού οπού αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ημαθιώτης μέσος στην πρώτη του χρονιά στον Ξανθιώτικο σύλλογο θα καταφέρει να πραγματοποιήσει εξαιρετική σαιζόν με γεμάτες παρουσίες, συνολικά αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια από τα οποία έγινε αλλαγή μόλις 2 φορές, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα του πλεονεκτήματα πέρα απο την σκληρή δουλειά που έχουν να το λένε τόσο ο προπονητής του Κώστας Μπεδρελής όσο και οι γυμναστές του συλλόγου είναι η άνεση του να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις αν και φέτος αγωνίστηκε κατά βάση σαν εξάρι αλλά και στόπερ όταν χρειάστηκε.

Πλέον ο «Μέλιο» παίρνει το βάφτισμα του πυρός πλέον ως επαγγελματίας και μέλος της Ανδρικής ομάδας της Ξάνθης, ενώ για να έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του θα βοηθάει και στις υποχρεώσεις της ομάδας Νέων του συλλόγου όποτε κρίνεται αναγκαίο. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως ο Δημήτρης Μελιόπουλος αποτελεί μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων, με συνεχείς κλήσεις και πολλές βασικές συμμετοχές με την «γαλανόλευκη».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected