Αθλήματα

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Φίλιππος Βέροιας!

Πρωταθλητές Ελλάδος οι Βεροιώτες και η ομάδα της Νέας Ιωνίας στους Παμπαίδες Α’ και τις Παγκορασίδες Α’, αντίστοιχα

Με δύο φανταστικούς τελικούς υψηλού επιπέδου -διαφήμιση για την ανάπτυξη του ελληνικού χάντμπολ- που πραγματοποιήθηκαν μπροστά σε 1.000 θεατές στο κλειστό της Αγίας Τριάδας, ολοκληρώθηκαν στην Αργολίδα οι τελικές φάσεις των ΟΠΕΝ Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων Α’ και Παγκορασίδων Α’ με την ονομασία «Danaon Cup 2017».

Ο Φίλιππος Βέροιας νίκησε στα πέναλτι 32-31 τον Διομήδη Άργους και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παμπαίδων Α’. Αυτός ήταν το Νο55 τίτλος στην ιστορία του Φιλίππου, 4ος στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και 38ος στα τμήματα υποδομής, ενώ κατακτήθηκε μία εβδομάδα μετά από αυτόν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων.

Στην κατηγορία των Παγκορασίδων Α’ ο ΟΦΝ Ιωνίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, επικρατώντας 19-18 της ΑΕΣΧ Πυλαίας. Για την ομάδα της Νέας Ιωνίας αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για φέτος, αφού έχει κατακτήσει το νταμπλ στις Γυναίκες, ενώ πήρε και το πρωτάθλημα στις Παγκορασίδες Β’, πριν μία εβδομάδα στην τελική φάση της Προσοτσάνης.

Με κορυφαίους Σαράφη και Μπογιατζή

Στον τελικό των Παμπαίδων Α’ που… έσπασαν καρδιές χρειάστηκε η ψυχοφθόρος διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί ο πρωταθλητής, αφού Φίλιππος και Διομήδης στην κανονική διάρκεια του ματς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 28-28. Οι «Λύκοι» ήταν αυτοί που έλεγχαν τον αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια με διαφορά που έφτασε και τα τρία γκολ (8-5, 10-7, 13-10) με τους Μπινιάρη (9 γκολ), Χρόνη (7 γκολ) και τον τερματοφύλακα Χατζηκωνσταντίνου να βρίσκονται σε πολύ καλή ημέρα. Ο Φίλιππος με τον καταπληκτικό Σαράφη (11 γκολ) και τον Παπαγιάννη (8 γκολ) να δίνει μεγάλες βοήθειες, γύρισε το ματς και βρέθηκε να προηγείται με +3 (25-28), τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ο Διομήδης ισοφάρισε, ενώ είχε και την ευκαιρία να πάρει το ματς με 30 δευτερόλεπτα επίθεσης στο τέλος που δεν εκμεταλλεύτηκε.

Στα πέναλτι υπήρχε απόλυτη ευστοχία για τις ομάδες στα πρώτα τρία, αλλά στο 4ο του Διομήδης ο Μπογιατζής απόκρουσε το σουτ του Μούγιτς, ο Παπαγιάννης έκανε το 31-32 και ο Μπελιτσιάνης έστειλε την μπάλα άουτ στο 5ο πέναλτι και όλα κρίθηκαν.

Τα πέναλτι
Μπινιάρης 29-28
Τζωρτζίνης 29-29
Μπόλιαρης 30-29
Πετρομελίδης 30-30
Αναγνωστόπουλος 31-30
Σαράφης 31-31
Μούγιτς (απόκρουση Μπογιατζής)
Παπαγιάννης 31-32
Μπελιτσιάνης άουτ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected