Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ίλιγγος από τα 660 εκατομμύρια για μεταγραφές!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μετά σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή έχει δαπανήσει 660 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές κατακτώντας σε αυτό το διάστημα μόλις τέσσερις τίτλους.

Στα 27 χρόνια παρουσίας του σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ως βασικό της στόχο την αξιοποίηση και εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών είτε αυτοί προέρχονταν από τις ακαδημίες της είτε μετακόμιζαν στο Ολντ Τράφορντ σε νεαρή ηλικία και με μικρό κόστος.

Αποκορύφωμα φυσικά ήταν η παρέα των Μπέκαμ, Γκιγκς, Σκόουλς, Κιν και των υπολοίπων που οδήγησαν τους “κόκκινους διαβόλους” σε πολλές επιτυχίες.

Όπως αναφέρει το Sport24, το καλοκαίρι του 2013 ο Σκοτσέζος κόουτς αποχώρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκτοτε ξεκίνησε μία προσπάθεια για τη νέα εποχή στο Ολντ Τράφορντ. Αν βάλουμε και τον υπηρεσιακό Ράιαν Γκιγκς συνολικά έχουν καθίσει στον πάγκο τέσσερις προπονητές. Ο Μόγιες ήταν εκείνος που διαδέχτηκε τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μετά την παρένθεση με τον παίκτη – προπονητή Γκιγκς ακολούθησε ο Φαν Χάαλ και από το καλοκαίρι του 2016 ο Μουρίνιο.

Ουσιαστικά οι τρεις τους (Μόγιες, Φαν Χάαλ και Μουρίνιο) είχαν στη διάθεσή τους έναν πακτωλό χρημάτων ώστε να φτιάξουν την ομάδα όπως τη θέλουν. Φέτος διανύουμε το τέταρτο καλοκαίρι χωρίς τον Φέργκιουσον και μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λουκακού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δαπανήσει 584,2 εκατομμύρια λίρες ή αλλιώς περίπου 660 εκατομμύρια ευρώ για 21 ποδοσφαιριστές! Φυσικά, σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι ελεύθεροι όπως ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό το οποίο και προκαλεί ζάλη ακόμα κι αν έχουμε να κάνουμε για έναν από τους πλουσιότερους συλλόγους του κόσμου. Στην κορυφή της λίστας των αποκτημάτων βρίσκεται ο Πολ Πογκμπά με 89,3 εκατομμύρια λίρες με τον Λουκακού να είναι δεύτερος στη λίστα. Τα προηγούμενα τρία χρόνια πάντως η Μάντσεστερ κατάφερε να κατακτήσει τέσσερις τίτλους:

1 Europa League 2016-17

1 FA Cup 2015-16

1 League Cup 2016-17

1 Charity Shield 2016

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected