Α-Β-Γ Εθνική

Η Έλλη Μουρατίδου στο “Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο”!

Στο Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο μίλησε σήμερα (11/7) η ποδοσφαιρίστρια της πρωταθλήτριας γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του Νομού Ημαθίας,Έλλη Μουρατίδου.

Η …παλιά καραβάνα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας αναφέρθηκε στις προσωπικές πτυχές της ποδοσφαιρικής ζωής, μίλησε για τον βασικό και αποκλειστικό στόχο της ομάδας που ήταν η άνοδος στη Β’ Εθνική, ενώ χαρακτήρισε το φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ως αρκετά αξιόλογο και ανταγωνιστικό.

Η νεαρή μέσος αναδείχθηκε και δεύτερη σκόρερ της ομάδας και τρίτη των 8 ομίλων της Γ’ Εθνικής, πετυχαίνοντας συνολικά 15 γκολ, προβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό την εκτελεστική της δεινότητα, προσφέροντας αξιόπιστες επιθετικές λύσεις για το γυναικείο συγκρότημα του Γιάννη Γιάννου.

Ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας οδήγησε την κούρσα του φετινού πρωταθλήματος στον 2ο ομιλο της Γ’ Εθνικής Γυναικών και σε 10 αγωνιστικές σημείωσε 9 νίκες, μία ισοπαλία και ενώ παρέμεινε αήττητος καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Από την άλλη, η επίθεση της ομάδας “πετούσε φωτιές”, με συνολικό απολογισμό τα 72 γκολ και 14 παθητικό.

Η Έλλη Μουρατίδου εστιάζει και στη νέα αγωνιστική χρονιά, αναφέροντας πως άμεσος στόχος είναι η γρήγορη παραμονή στη Β’ Εθνική, μια κατηγορία στην οποία η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Νομού Ημαθίας έχει αγωνιστεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη της στο “Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο” και τον Ηλία Σχορτσιανίτη :

Πώς προέκυψε η ενασχόληση σου με το ποδόσφαιρο; Αγαπημένος παίκτης;

“Ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τον Αύγουστο του 2011. Προσωπικά ενσωματώθηκα στα μέσα της σεζόν και συγκεκριμένα τον φλεβάρη του 2012. Αποτελούσε τότε τη μόνη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα και μιας που η καταγωγή μου είναι από τη Βέροια, είναι και η μοναδική ομάδα στην οποία φόρεσα τη φανέλα και εξακολουθώ να τη φορώ μέχρι και σήμερα. Έναν παίκτη που ξεχωρίζω και θαυμάζω πολύ είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Μου αρέσει ιδιαίτερα η μαχητικότητα του και ο τρόπος παιχνιδιού του.”

Από το ξεκίνημα της σεζόν βασικός στόχος της ομάδας σας ήταν η άνοδος;

“Η φετινή αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε με μοναδικό στόχο την άνοδο στη παραπάνω κατηγορία. Η Διοίκηση της ομάδας αλλά και όλα τα κορίτσια, προσπαθήσαμε γι αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε.”

Επιστροφή λοιπόν για την ομάδα σας στη Β’ Εθνική. Υπήρξε ριζική ανανέωση στο ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα ποδοσφαιρικά χρόνια;

“Στην άνοδο της ομάδας μας στη Β’ Εθνική, αρκετά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ανανέωση του ρόστερ. Είχαμε κάποιες προσθήκες αλλά και σημαντικές επιστροφές κοριτσιών από προηγούμενες αγωνιστικές περιόδτους, οι οποίες και βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο της.”

Το σχόλιο σου για το φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ ‘Εθνικης Εθνικής Γυναικών;

“Το φετινό πρωτάθλημα ήταν αρκετά αξιόλογο και ανταγωνιστικό. Παρόλα αυτά, η ομάδα μας σε κάθε αγώνα προσπαθούσε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων της και αυτό φάνηκε και από τον μεγάλο αριθμό των γκολ σε κάθε αγωνιστική.”

Ο κόσμος της περιοχής δίνει το παρόν στο γήπεδο;

“Ο κόσμος όσο μπορεί μας στηρίζει. Ειδικά φέτος που κάναμε μια τιτάνια προσπάθεια και καταφέραμε να κερδίσουμε το εισιτήριο για την άνοδο, στάθηκε δίπλα μας τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς. Κάθε αγωνιστική χρονιά ολοένα και περισσότερος κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να μας παρακολουθήσει και αυτό μας κάνει να έχουμε μεγαλύτερη θέληση, πίστη, δύναμη γι’αυτό που αγαπάμε, το ποδόσφαιρο.”

Ποιες είναι οι σχέσεις σου μεταξύ των συμπαικτριών σου;

“Οι σχέσεις μεταξύ των κοριτσιών είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαμε να έχουμε εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Λειτουργούμε ως μία οικογένεια και αυτό το γεγονός έχει παίξει καταλυτικό ρόλο και στο φετινό μας επίτευγμα.”

Λογικά σε όλο αυτό έδωσε τη δική της μάχη τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και η διοίκηση της ομάδας σας. Θέλω την άποψη σου.

“Ο Προπονητής μας κ. Γιάννης Γιάννου είναι δίπλα μας σε ότι κι αν χρειαζόμαστε, μας βοηθά και πιστεύει σε μα ,καθώς και στις δυνατότητες μας. Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την ομάδα μας που αποτελεί την μοναδική ομάδα της Ημαθίας που μας εκπροσωπεί και στο γυναικείο ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας,. Κι όλα αυτά παρά το οικονομικό κόστος που είναι αρκετά δυσβάσταχτο για να εκπληρώσει μια ομάδα τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, και από φέτος και στο κύπελλο.”

Κατά τη γνώμη σου, ποιοι στόχοι της ομάδας σας για τη νέα αγωνιστική σεζόν στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής;

“Πρωταρχικός στόχος για τη νέα σεζόν είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή και από εκεί πέρα να προσπαθήσουμε για υψηλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα του ομίλου της Β’ Εθνικής στον οποίο θα συμμετέχουμε.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ποιο αντικείμενο σπουδών έχεις ολοκληρώσει;

“Από πολύ μικρή ηλικία μου άρεσε αυτό το άθλημα και ασχολήθηκα. Παίζω ποδόσφαιρο καθαρά από χόμπι. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στον κλάδο των Τουριστικών Επαγγελμάτων και εργάζομαι σε ξενοδοχειακές μονάδες.”

Επιπροσθέτως,τι εύχεσαι για την ομάδα σας;

“Εύχομαι σε όλη την ομάδα μου να διαθέτει υγεία πάντα και καλές πορείες στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και μακριά από τραυματισμούς!””

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected