Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με τον…σεληνιασμένο Μπεν στα play off ο Ολυμπιακός!

Με δύο γκολ του Μπεν Ναμπουχάνε και το…τελειωτικό του Εμενίκε στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει από απόψε την πρόκριση για τα play off του Champions League!

Όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό από την Βέροια τον Απρίλιο του 2015 ήταν τέτοιο το… κακό το μάτι από τους φιλάθλους των «ερυθρολεύκων» που το παιδί υπέστη ρήξη χιαστών στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό! Ο Μπεν (περί ου ο λόγος) στο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2017 έγινε ξανά… Big. Αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του (έξι μήνες στο Ρέντη και έξι μήνες στην Λιβαδειά δανεικός) έκανε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι στη Νέα Σμύρνη (9 γκολ και 3 ασίστ) για να επιστρέψει στο λιμάνι.

Και τι… επιστροφή. Εκκωφαντική. Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (παρά το γεγονός ότι αποκτήθηκε από το καλοκαίρι του ’15) έβαλε δύο γκολ μέσα στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν και ουσιαστικά στέλνει τους «ερυθρόλευκους» στα play off του Champions League. Τα… φαντάσματα της Μπερ Σεεβά θα χρειαστούν ακόμα 90 λεπτά για να εξαφανιστούν. Αλλά ο Ολυμπιακός (κυρίως του δευτέρου ημιχρόνου) δείχνει μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περσινή.

Παρά το γεγονός ότι η ατυχία χτύπησε την πόρτα με τον Φορτούνη (εκτός αποστολής λόγω στομαχι) ο Ολυμπιακός εμφάνισε (ποιοτικές) λύσεις. Ο Μάριν ήταν εξαιρετικός για 60 λεπτά, ο Μπεν ο κρυφός «άσος» στο μανίκι και ο Εμενίκε η επιλογή που «κλείδωσε» την πρόκριση. Να περάσει ο επόμενος…

η ανάλυση του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

Παρτιζάν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάγιτς, Βουλίσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Οστοϊτς, Μίλετιτς, Γιάνκοβιτς (82′ Πάντιτς), Λεονάρντο, Εβερτον, Κόσοβιτς, Τζούρτζεβιτς, Ταβάμπα

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οφόε, Μάριν (80′ Ζντιέλαρ), Σεμπά, Καρσελά (80′ Πάρντο), Μπεν (88′ Εμενίκε)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected