Κατηγορίες
Football League

Γιώργος Κικερίδης : “Του χρόνου στη Super League Άρης και Απόλλων Πόντου”

Ο βοηθός προπονητή στη Βέροια Γιώργος Κικερίδης, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και μίλησε για το… σκάουτινγκ αλλά και πολλά άλλα.

Για το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό αλλά και στην UEFA, Μοχάμεντ Μπεν μίλησε ο Γιώργος Κικερίδης, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα. Στάθηκε επίσης στην ομάδα όπου εργάζεται Βέροια, ενώ δεν παρέλειψε να ονομάσει και τα φαβορί για άνοδο της Football League.

Για τον Μπεν:

«Αν δεν είχε τραυματισμό στο τέλος της σεζόν που ήταν στη Βέροια θα είχε πιο γρήγορη εξέλιξη. Χθες με τον Ολυμπιακό πήγε πολύ καλά και αυτό με χαροποιεί μιας και εγώ τον έφερα στην Ελλάδα από τη Γ’ Εθνική Γαλλίας. Παρακολουθώ μικρές κατηγορίες Γαλλίας, τον συγκεκριμένο τον είχα δει για πάνω από 11 ματς, μου άρεσε και τον επέλεξα. Είχε έρθει στην Βέροια έναντι 30.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο παιδί είναι και πολύ αξιόλογο. Στη Βέροια είχε βάλει 15 γκολ και παρέμενε ταπεινός. Αυτό το λέω γιατί θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά. Αν ο Έλληνας βάλει δύο γκολ αμέσως βγαίνει σε όλα τα Μέσα».

Για τις διαφορές Ελλάδας και εξωτερικού όσον αφορά τις προπονήσεις:

«Η διαφορά είναι στην εκγύμναση και στην φιλοσοφία. Υπάρχουν περιπτώσεις ομάδων Β’ και Γ΄ Εθνικής στο εξωτερικό όπου κάνουν τρεις προπονήσεις την ημέρα. Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εδώ μόλις κάποιος γίνει επαγγελματίας νομίζει ότι τα έμαθε όλα, ενώ στη Γαλλία, επικρατεί το: «Όσο είμαι ποδοσφαιριστής μαθαίνω». Πηγαίνουν στο γήπεδο 45 λεπτά με ένα τσαντάκι στα χέρια και μόλις τελειώσει η προπόνηση φεύγουν. Θυμάμαι στη Βέροια ένα περιστατικό να φεύγει από την προπόνηση ο Νίκος ο Κυζερίδης και μαζί του ένας πιτσιρικάς. Του λέω: «Πού πας; Αυτός έκανε 60 λεπτά προπόνηση, εσύ πρέπει να κάνεις 120. Με αυτή τη φιλοσοφία δεν γίνονται ποδοσφαιριστές».

Υπάρχουν άλλοι Μπεν;

«Ο Μπεν στη Γαλλία ήταν ένας μέτριος ποδοσφαιριστής. Κάθε χρόνο ανακαλύπτω 5-6 ποδοσφαιριστές τους οποίους αν δεν τους κλείσεις τον Μάρτιο, έπειτα τους παίρνει η Λυών και άλλες μεγάλες ομάδες.

Πριν ένα χρόνο έκανα «σκάουτινγκ» σε μια ελληνική ομάδα Α εθνικής και τους πρότεινα παίκτη Γ’ Γαλλίας και αρνήθηκαν. Μετά από τέσσερις μήνες με παίρνει και μου λέει ο παίκτης πήγε στη Λυών. Είχε την ευκαιρία να τον υπογράψει με 50.000 αλλά την έχασε».

Για τη Βέροια:

«Τον στόχο της ομάδας τον ορίζει ο στόχος των παικτών που έρχονται στη Βέροια. Αν έρχεται για να πάρει 10.000 τον χρόνο του λέω πως δεν γίνεται και πως δεν είμαι εδώ για να του λύσω το οικονομικό πρόβλημα. Αν έχεις στόχο να ανεβάσεις την ομάδα και επομένως το δικό σου πρεστίζ τότε καλώς. Όταν η Βέροια έπαιρνε τον Αμπτνούν με πολλά λεφτά δεν καταφέραμε να ακουμπήσουμε τον στόχο μας γιατί ο παίκτης δεν είχε στόχους. Τώρα τα παιδιά που παίρνουμε έχουν στόχους και είναι σημαντικό αυτό για εμάς».

Για τις μεταγραφές της ομάδας:

«Το ρόστερ έχει κλείσει δύο μήνες τώρα. Παρακολουθούσα όλη την ώρα την Β΄ Εθνική»

Για την Β΄ Εθνική και ποιες ομάδες θα κυνηγήσουν την άνοδο:

«Πιστεύω ότι θα ανέβουν ο Αρης και η Καλαμαριά. ΟΦΗ και Τρίκαλα τους αφήνω εκτός.

Οι δύο αυτές ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν ιστορία. Ο Απόλλων έχει ένα πιο δυνατό όπλο, έχει έναν πολύ αξιόλογο προπονητή, ο οποίος για μένα είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής, ενώ έχει και έτοιμη ομάδα από πέρυσι».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected