Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ρήγας Φεραίος, πρώτη προπόνηση σεζόν 2017/2018 (photos)

Ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος είναι και πάλι εδώ. Δεν θα μπορούσε άλλωστε ο ιστορικός σύλλογος του Βελεστίνου να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα της πέμπτης σερί σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Έτσι, ύστερα από ένα “καυτό” καλοκαίρι με το διοικητικό σίριαλ να είναι σε πρώτο πλάνο, σήμερα (31/7) το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας και άπαντες είναι πλέον έτοιμοι για ακόμα μία περιπέτεια στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σίγουρα, ολίγον τι διαφορετική και μπορεί πιο ριψοκίνδυνη αφού αρκετά δεδομένα από πέρυσι άλλαξαν. Ωστόσο, ο φόβος είναι κάτι που στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν δείχνουν να γνωρίζουν. Σε αντίθεση με το πάθος!

Ο πρόεδρος Γιάννης Μπαλαμώτης με τη νέα, νεανική διοίκηση, 24 ποδοσφαιριστές συν κάποιους που θα τεθούν υπό δοκιμή, το τεχνικό δίδυμο παικτών – προπονητών, Σπαθής και Αλεξίου, πρώην παράγοντες, φίλοι της ομάδας και οι τρεις Ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, έδωσαν το “παρών” στο καθιερωμένο ραντεβού που είχε δοθεί στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου για την πρώτη συγκέντρωση του συλλόγου.

Με τους Χατζηαθανασίου, Λάμπρου, Χύσα και Μπομπότη που ανακοινώθηκε κι επίσημα πως παραμένουν στο ρόστερ συν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Καρλιάμπας – Καρακώστας – Χατζησταμάτης, την παρουσία των εφήβων, Τσιότρας – Χότζα – Αραμπατζής – Κωνσταντέλος – Τζέκα, και αυτούς για τους οποίους ήδη είχε γίνει γνωστό πως θα αποτελέσουν μέλος και του φετινού ρόστερ, Μπακάλης – Τσουμπέκος – Σπαθής – Αλεξίου – Γκάγκας – Τζοβάρας – Γεωργατζής – Τσελεπής – Μπόρας – Παπαγιάννης – Καναβός – Ράπτης, οι Σπαθής και Αλεξίου που διαδέχτηκαν τον Λάκη Μπακάλη στην τεχνική ηγεσία σε μία ομολογουμένως πρωτοποριακή κίνηση, έδωσαν τις πρώτες οδηγίες στους (συμπ)παίκτες τους με τη σέντρα του πρωταθλήματος να θυμίζουμε πως έχει οριστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Αναμφίβολα, η ομάδα χρειάζεται και κινείται να ενισχυθεί στο μεσοεπιθετικό τομέα προκειμένου να αναπληρώσει την περσινή δράση των Σέττου, Γκίκα και Κιπτίου που βρίσκονται πλέον αλλού. Εκτός Ρήγα θα συνεχίσουν και οι Βουραζέρης – Γουτούλης καθώς και ο νεαρός Κουσκουρίδας. Ακόμα, δεν γνωρίζουμε τον καταρτισμό των ομίλων ούτε το πόσοι θα υποβιβάζονται. Προφανώς, όμως, στόχος των Κυανόλευκων είναι να παρουσιαστόν όσο το δυνατόν πιο αξιόμαχοι όταν θα κληθούν να δώσουν τον πρώτο επίσημο αγώνα και στο τέλος να διατηρήσουν το σύλλογο – σύμβολο του ποδοσφαιρικού, και όχι μόνο, Βελεστίνου ξανά στην κατηγορία.

Μην ξεχνάμε πως η νέα διοίκηση προέκυψε έπειτα από πρωτοβουλία παικτών του Βελεστίνου και παρότι φέτος τα πράγματα φαίνεται να είναι… πιο μαζεμένα, ήδη ο Ρήγας -κρατώντας πολλούς ποδοσφαιριστές από πέρυσι- έχει συγκροτήσει το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου που δημιουργεί με τα κενά, σιγά-σιγά, να επιχειρείται προσπάθεια να κλείσουν. 

Σε αυτές τις έξι εβδομάδες που ακολουθούν μέχρι το εναρκτήριο λάκτισμα, ο Γιώργος Αλεξίου που είναι και γυμναστής της ομάδας έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα προετοιμασίας χωρισμένο σε τρία μέρη. Οι πρώτες δύο εβδομάδες θα περιλαμβάνουν κυρίως αερόβιες ασκήσεις με έμφαση στη φυσική κατάσταση ενώ έχουν προγραμματιστεί και δύο φιλικά, με Μαγνησιακό και Εθνικό Πειραιώς στο Βελεστίνο για “ξεμούδιασμα”. Ακολούθως, στις δύο επόμενες εβδομάδες θα επικεντρωθούν στην αναερόβια γυμναστική και ενδυνάμωση, με μεγαλύτερη ένταση και μικρότερο “όγκο” ασκήσεων. Όσον αφορά την τελική ευθεία, οι παίκτες θα μπουν σε πιο αγωνιστικούς ρυθμούς. Θυμίζουμε πως το καλεντάρι περιλαμβάνει συνολικά εφτά φιλικές αναμετρήσεις.

Κοντά στα δρώμενα της πόλης μας εδώ και δεκαετίες, ο π. Γεώργιος Αλεξίου μαζί με τον πιστό φίλαθλο της ομάδας και μέλος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του συλλόγου π. Θεοφάνη Μανούρα και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βελεστίνου π. Αθανάσιο Τράικο, τέλεσαν τον αγιασμό.

Παράλληλα, στη σημερινή “πρώτη” βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Γιάννης Καλόγηρος, εκπρόσωπος της οικογένειας που στήριξε το σωματείο τα προηγούμενα έξι χρόνια στην ανοδική του πορεία, οι πρώην διοικητικοί παράγοντες, Σπύρος Πάτας, Άγγελος Αλεξίου, Γιώργος Παπαδάμ, Αχιλλέας Καρασμάνογλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γιώργος Παπατόλιας και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Ρήγα Φεραίου Χαράλαμπος Πάσχος καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Μιχάλης Κουσκουρίδας.

Όσον αφορά τους φιλάθλους; Το επόμενο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για το επόμενο Σάββατο 5 Ιουλίου στο Βελεστίνο με το Μαγνησιακό.

δείτε φωτογραφίες στο mousikovagoni.com

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected