Η μίνι ανάλυση των σημερινών (12/8) φιλικών στην Ημαθία (photos+vid)

Ξεκίνησαν δυναμικά οι ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας, που προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις τον ερχόμενο μήνα.

Η σημερινή μέρα (12/8) περιελάμβανε 8 φιλικές αναμετρήσεις αλλά και το τουρνουά στη μνήμη του Θοδωρή Περηφανόπουλου, που διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά ο Εθνικός Κλειδιού για έναν Άνθρωπο (με κεφαλαίο το “Α”) που έφυγε νωρίς από τη ζωή και η απώλεια του είναι ομολογουμένως τεράστια…

Ο Εθνικός, μαζί με τους Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, Αστέρα Αλεξάνδρειας και ΠΑΟ Κουφαλίων συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Κλειδίου (το δεύτερο σπίτι του Θοδωρή) για να αποτίσουν φόρο τιμής αλλά και παράλληλα, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει της σεζόν που ξεκινά σε λιγότερο από έναν μήνα.

Έπειτα από το καθιερωμένο αγιασμό και την τιμητική πλακέτα στους γονείς του Θοδωρή, οι τέσσερις ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ζευγάρια όπου Μέγας Αλέξανδρος και Εθνικός Κλειδιού πήραν την πρόκριση με αντιπάλους τον ΠΑΟ Κουφαλίων (0-0 κανονική διάρκεια, 5-4 στα πέναλτι) και Αστέρα Αλεξάνδρειας αντίστοιχα (3-0 με σκόρερς τους Σάκη Κεχαγιά, Δημήτρη Πλέσκα και Βασίλη Βελικούδη).

Στον μικρό τελικό που ακολούθησε, ο ΠΑΟ Κουφαλίων κατέκτησε την τρίτη θέση χάρη στη νίκη του με 1-0 κόντρα στον Αστέρα (Θωμαΐδης ο σκόρερ) ενώ στον τελικό ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την πρώτη θέση και πάλι στη διαδικασία των πέναλτι, αυτή τη φορά με σκορ 4-3.

δείτε βίντεο με τη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό ΕΔΩ

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας  2-1

Χάρη στο τέρμα του Ιωσήφ Κουλιανίδη (αναμένεται να επιστρέψει στον ΓΑΣ ως δανεικός από την ΠΑΕ Βέροια), η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά ξεκίνησε νικηφόρα τις φιλικές της αναμετρήσεις.

Κόντρα σε μια ομάδα με σημαντικές απουσίες αλλά με αρετές στο παιχνίδι της, οι “κιτρινομπλέ” φανέρωσαν αρκετά από τα στοιχεία που έδειξαν κατά την περσινή χρονιά, ένεκα και της διατήρησης του βασικού κορμού στο ρόστερ. 

Στα αρνητικά της αναμέτρησης, η σφοδρή σύγκρουση στον αέρα ανάμεσα στον Ασλάνογλου και τον Πάτρα, με αποτέλεσμα την αιμορραγία αμφοτέρων στο κεφάλι ενώ ο ποδοσφαιριστής του Μέγα Αλέξανδρου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τα απαραίτητα ράμματα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Κελεσίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Χριστοδούλου και Ιασωνίδη.

δείτε φωτογραφίες της αναμέτρησης ΕΔΩ

ΓΑΣ Σβορώνου – Φίλιππος Αλεξάνδρειας  0-4 

Εντυπωσιακή (τηρουμένων των αναλογιών) η σημερινή εμφάνιση των “πρασίνων” στην Πιερία, κόντρα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην πρώτη κατηγορία του γειτονικού νομού.

Το συγκρότημα του Κώστα Παπαδόπουλου παρουσιάστηκε συμπαγές και παρά τις απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών, επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του και με τέρματα των Καρατζάογλου (2), Κούμπουλα και Πιπιλιάρη (εξαιρετική κεφαλιά στην κίνηση) πήραν την πρώτη φιλική νίκη. 

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Ατρόμητος Διαβατού  4-1 

Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, η ομάδα του Φερέιρα Κινγκ πήρε τη δεύτερη φιλική νίκη σε ισάριθμα ματς.

Κόντρα σε μια ομάδα 100% διαφοροποιημένη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια (αρκετοί νεαροί στη διάθεση του Γιάννη Παυλίδη), ο “δικέφαλος” έφτασε στο 4-1 και συνεχίζει την προετοιμασία του με στόχο να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο και να διεκδικήσει τον τίτλο.

ΓΑΣ Κοπανού – Απόλλων Αγίου Γεωργίου  1-1 

Μοιρασμένο παιχνίδι στον Κοπανό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έπαιξαν με πολλές απουσίες.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Δάιο (επέστρεψε μετά από έναν χρόνο στον Αριστοτέλη Νάουσας) και είχαν τις ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα, όμως ο Απόλλων, παρά την κούραση λόγω των ελάχιστων επιλογών από τον πάγκο, κατάφερε να ισοφαρίσει, χάρη στο τέρμα του Βασίλτση λίγο πριν το τέλος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Λαζάρου

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας  3-0 

Ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι στη Νέα Νικομήδεια, με την τοπική Νέα Γενεά να παίρνει τη νίκη στο πρώτο της τεστ ενόψει της σεζόν 2017/2018.

Με σκόρερ τρεις νεαρούς υπό ένταξη παίκτες, η ομάδα του Μπάμπη Πετρίδη έφτασε στο 3-0, κόντρα σε μια ομάδα που μοντάρεται ακόμη και που αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής.

Θύελλα Σταυρού – Άρης Παλαιοχωρίου  0-5 

Ευρεία η πρώτη φιλική νίκη για τον νεοφώτιστο στην Α1 Ερασιτεχνική και μάλιστα διαφοροποιημένο σε μεγάλο ποσοστό σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η ομάδα του Γιώργο Απόσογλου, με κύριο χαρακτηριστικό τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας αλλά ταυτόχρονα και την εμπειρία σε καίριες θέσεις, δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα τη νέα σεζόν. 

Από την άλλη πλευρά, είναι εμφανές πως το συγκρότημα του Γιώργου Μυλωνά θέλει πολύ δουλειά ακόμη, άλλωστε ο χρόνος υπάρχει καθώς το πρωτάθλημα της Α2 ξεκινά στο δεύτερο μισό του Σεπτέμβρη.

Φίλιππος Μελίκης – ΠΑΟ Παλατίτσια  2-0 

Με νίκη ξεκίνησε τις φιλικές του αναμετρήσεις ο Φίλιππος, παρά το γεγονός πως ξεκίνησε την προετοιμασία του μόλις πριν 5 μέρες.

Με τέρματα των Πιτσάβα και Ανδρίτσου (πέναλτι), το συγκρότημα του Θοδωρή Τέγου επικράτησε 2-0 του γειτονικού ΠΑΟ τον οποίο θα αντιμετωπίσει και στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής.

Κεραυνός Επισκοπής – ΑΕ Χαρίεσσας  1-3 

Μεστή εμφάνιση από την ομάδα του Χρήστου Μποζίνη, γεγονός πως σχολιάστηκε θετικά από τους παρευρισκομένους στο Δημοτικό Γήπεδο Επισκοπής.

Άλλωστε, η διατήρηση του κορμού από την περσινή σεζόν αλλά και η προσθήκη παικτών σε θέσεις που “πονούσε” η ομάδα, συγκαταλέγονται στα θετικά των “κιτρινόμαυρων”, που ξεκίνησαν με το δεξί τις φιλικές τους αναμετρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο Γόλης Ιωαννίδης έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, ωστόσο με τις μελλοντικές προσθήκες (σύντομα οι ανακοινώσεις), ο Κεραυνός θα παραμείνει ανταγωνιστικός και σίγουρα θα αποτελεί μία από τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν στο νέο πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Παζαρτζικλή και Χαραλαμπίδη.

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα ΕΔΩ

*οι φωτογραφίες είναι προσωρινά διαθέσιμες μόνο για τους χρήστες του facebook

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected