Κατηγορίες
Football League

Με μαθηματική ακρίβεια στον…γκρεμό ο Ηρακλής!

Αντιμέτωπος με τον φαντασιωτικό κόσμο ευδαιμονίας, που ο ίδιος δημιούργησε ο Σπύρος Παθανασάκης, με τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή να καθιστούν ισχυρή την πιθανότητα το όλο εγχείρημα να μην φτάσει καν στο κατώφλι της ΕΕΑ…

Όπως αναφέρει το bluearena, η μόνη εξήγηση που μπορεί – με βάση τη λογική, βεβαίως – να δώσει κανείς σχετικά με το πώς ο Σπύρος Παπαθανασάκης, μολονότι «αποκαλύφθηκε» πλήρως μέσα από την μέχρι σήμερα πολιτεία του στα διοικητικά του Ηρακλή, κατόρθωσε να μαζέψει γύρω του κόσμο (διοικητικά στελέχη, προπονητικό επιτελείο, ποδοσφαιρικούς ατζέντηδες, κάποιους ποδοσφαιριστές), ώστε να αρχίσει – μια έστω και υποτυπώδη – προσπάθεια δημιουργίας ομάδας, ίσως να δίνεται μέσα από την οικονομική δυσχέρεια της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας. Πρόκειται δηλαδή, όχι για επίδειξη εμπιστοσύνης στα λεγόμενα και στις υποσχέσεις ενός επανειλημμένα εκτεθειμένου από τις δεσμεύσεις του ανθρώπου, αλλά για έκφραση ανάγκης για επαγγελματική προσπάθεια.

«Καλύτερα να έχω λαμβάνειν, έστω και δικαστικώς, παρά να μένω στο περιθώριο». Προφανώς κάπως έτσι θα πρέπει να είδαν το θέμα της συνεργασίας τους με τον Ελληνοκαναδό και με την ομάδα, που επιχειρεί εκείνος να ετοιμάσει, όσοι μετέχουν στην παρούσα προσπάθεια, καθώς η εκδοχή περί… «γοητευτικών και παραπλανητικών υποσχέσεων» δεν μπορεί να πείσει, εκτός κι αν αναφερόμαστε σε ανθρώπους με νοημοσύνη νηπιακής ηλικίας…

Στα όρια της απελπισίας…

Ωστόσο, οι υποσχέσεις, τα μεγάλα οράματα και το «έχει ο Θεός», δεν έχουν χώρο στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως και σε όλους του χώρους επαγγελματικής δραστηριότητας, στους οποίους – ως γνωστόν – αποκλειστική κινητήριος δύναμη είναι το χρήμα. Και από δαύτο ο Σπύρος Παπαθανασάκης είχε, έχει και θα έχει τεράστια έλλειψη.

Η καθημερινότητα στον ποδοσφαιρικό «Γηραιό» κινείται σε γοργούς ρυθμούς, τέτοιους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν οι συνεργάτες του «Καναδού», οι οποίοι έχουν να διαχειριστούν το απίθανο εγχείρημα του να προχωρούν τα θέματα της ΠΑΕ και της ομάδας, χωρίς να καλύπτουν οφειλές. Παρά μόνον να δημιουργούν νέες. Την μία πίσω από την άλλη.

Η όλη εικόνα έχει φέρει τους επιτελείς του μεγαλομετόχου κατάφατσα με τη σκληρή πραγματικότητα και το αίσθημα της απελπισίας. Μάλιστα, τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών εμφανίζουν κάποιους από αυτούς να μελετούν σοβαρά την απόσυρσή τους, καθώς αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται εγγύτατα σε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν και διαισθάνονται (χωρίς να τους γελά και τόσο η… διαίσθησή τους) ότι δεν πρόκειται να βρεθούν, ώστε να καταστεί εφικτή η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League.

Φιάσκο διάλυσης, ακόμη και πριν την ΕΕΑ…

Όσοι γνωρίζουν τις συνθήκες εκ των έσω, κάνουν, πλέον, λόγο για ισχυρό ενδεχόμενο να μην φτάσει ούτε στο σημείο της εξέτασης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το εγχείρημα Παπαθανασάκη. Γίνεται λόγος για εμφανή πιθανότητα «ναυαγίου» μέσα από τις ανυπέρβλητες και ακραίες οικονομικές δυσχέρειες, καθώς η όλη κατάσταση μπορεί να «πνίξει» το καθεστώς του Ελληνοκαναδού και να ματαιώσει τη συνέχιση των… «παραστάσεων» αυτού του θεάτρου του ποδοσφαιρικού παραλόγου…

«Μπάχαλο» και στη διοικητική οργάνωση

Πέρα από το τεράστιο οικονομικό ζήτημα, ένας επιπλέον παράγοντας ο οποίος ωθεί στην πόρτα της εξόδου βασικούς συνεργάτες του Σπύρου Παπαθανασάκη, είναι η απόλυτη απουσία διοικητικής οργάνωσης και συντονισμού. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απέτυχε στο να συντονίσει τους τρεις (όλους κι όλους) βασικούς συνεργάτες του (Κωστάκης, Μπέζας, Τρίκκας), διανέμοντας αρμοδιότητες, οι οποίες… αλληλοεξουδετερώνονται στην πράξη και δημιουργούν τάσεις «υπερεξουσιών» σε κάποιους από αυτούς.

Επί παραδείγματι, ενώ ο προσωπικός φίλος και συντοπίτης του Παπαθανασάκη, Γιώργος Τρίκκας, αρχικώς ανέλαβε την τεχνική διεύθυνση της ακαδημίας (της διαλυμένης και άνευ εγκαταστάσεων ακαδημίας…), στην πράξη αποδείχθηκε ότι έχει το ελεύθερο να λειτουργεί σε όλα τα πεδία, ασκώντας διοίκηση και σε ζητήματα, που δεν θα έπρεπε να αφορούν σε εκείνον.

Παράλληλα, δυσφορία στο υπόλοιπο συνεργασιακό περιβάλλον του «Καναδού» προκαλεί το γεγονός ότι ποδοσφαιρικοί ατζέντηδες (πέραν του Χάρη Κωστάκη, που είναι – ούτως ή άλλως – βασικός συνεργάτης του) έχουν αντιληφθεί το κενό και στον τομέα της διοικητικής οργάνωσης και έχουν περάσει σε φάση άσκησης… διοίκησης στα της ομάδας και του ποδοσφαιρικού τμήματος!

Ανεπανάληπτες καταστάσεις, που ωθούν την όλη ιστορία προς ένα βέβαιο, όσο και σύντομο τέλος…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected