Κατηγορίες

Η προκήρυξη πρωταθλημάτων ΕΠΣ Ημαθίας 2017/2018. Τα play off, τα play out, η αλλαγή στη Γ Ερασιτεχνική και η αναδιάρθωση κατηγοριών!

Δόθηκε πριν λίγα λεπτά στη δημοσιότητα, η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας, για τη σεζόν 2017/2018.

Τα περισσότερα νέα στοιχεία που προκύπτουν από αυτή, έχουν επισημανθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ του SportsUp, ενώ γίνεται ακόμη πιο αναλυτικός ο τρόπος που θα διεξαχθούν τα νέα πρωταθλήματα, με σημαντικές αλλαγές όπως αναμενόταν.

Α1 Ερασιτεχνική

Στην Α1 Ερασιτεχνική καθιερώνονται τα play off και τα play out. Στα play off θα συμμετέχουν οι 4 πρώτες ομάδες της κατάταξης, ΕΦ ΟΣΟΝ η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο είναι 5 βαθμοί και κάτω. Ειδάλλως (6 βαθμοί και άνω), ο πρώτος της βαθμολογίας κερδίζει την άνοδο στη Γ Εθνική.

Στα play out θα αγωνιστούν οι ομάδες από την 11η έως τη 14η θέση, που σημαίνει πως οι δύο τελευταίες της βαθμολογίας θα υποβιβαστούν απευθείας. Δεν υπάρχει διαφορά βαθμών σύμφωνα με την προκήρυξη, επομένως τα play out θα διεξαχθούν σε κάθε περίπτωση.

Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας της 11ης και 12ης ομάδας, για την ανάδειξη του νικητή θα διεξαχθεί δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο (σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρχει παράταση και πέναλτι).

Ακολούθως οι δυο νικήτριες ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και οι δυο ηττημένες σε αγώνες μπαράζ (παράταση και πέναλτι) για την τελική βαθμολογική κατάταξη τους. Η ομαδα που θα καταλάβει την 14η θέση υποβιβάζεται στην Β΄Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Εφόσον από την Γ Εθνική υποβιβαστεί ομάδα ή ομάδες της Ένωσης, θα υποβιβαστεί και η αμέσως προηγούμενη στη βαθμολογία ομάδα ή ομάδες (13η και 12η κλπ) έτσι ώστε να διατηρηθεί σταθερός ο αριθμός των ομάδων της Κατηγορίας σε 16.

Η Α1 Ερασιτεχνική κάνει σέντρα το Σάββατο 23/9

Α2 Ερασιτεχνική

Δεν αλλάζει κάτι στη νέα σεζόν. Ανεβαίνουν κατηγορία οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και υποβιβάζεται η τελευταία.

Το πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή 1/10

Β Ερασιτεχνική

Αλλάζει ο αριθμός των ομάδων που προβιβάζονται. Αντί για τέσσερις που ήταν μέχρι τώρα, ανεβαίνουν απευθείας οι δύο πρώτες και η τρίτη με την τέταρτη ομάδα της κατάταξης θα δώσουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο.

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Κατηγορίας μαζί με τις ομάδες της Γ΄Ερασιτεχνικής, θα αποτελέσουν από τη σεζόν 2018/2019 τη νέα Γ΄Ερασιτεχνική.

Το πρωτάθλημα ξεκινά το Σάββατο 21/10

Γ Ερασιτεχνική

Αλλάζει η περίοδος έναρξης του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα την Κυριακή 22/10 αντί για τον Φλεβάρη του επόμενου χρόνου που ίσχυε μέχρι τώρα.

Η πρώτη στη βαθμολογία ομαδα θα προβιβαστεί στη νέα Β΄Ερασιτεχνική. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας θα αγωνίζονται τη σεζόν 2018/2019 στη Γ΄Ερασιτεχνική

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, από την μεθεπόμενη σεζόν (2018/2019) οι κατηγορίες της ΕΠΣ Ημαθίας θα μειωθούν στις τρεις (Α’, Β’, Γ’) με αριθμό ομάδων αντίστοιχα 16, 26-28 με δύο ομίλους και στη Γ όσες δηλώσουν συμμετοχή

δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected