Κατηγορίες
Basket

Η συνέντευξη του Θωμά Τούσα στην ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π.Κ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον ΑΟΚ Βέροιας, που είδε τις προσπάθειες τόσων χρόνων να δικαιώνονται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α ΕΚΑΣΚΕΜ και την επιστροφή της ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες έπειτα από 13 χρόνια.

Ο τεχνικός της ομάδας, Θωμάς Τούσας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη δικαίωση των κόπων που έγιναν όλο αυτό το διάστημα αλλά και για το μπασκετικό μεράκι που ξεκινάει από τις ακαδημίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε :

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ

“Είναι μεγάλη ευτυχία για εμάς γιατί είναι ένα όνειρο που το είχαμε χρόνια και το δουλεύαμε με υπομονή και επιμονή. Θέλαμε να δούμε την ομάδα να βρίσκεται και να αγωνίζεται σε ένα καλό επίπεδο στηριζόμενη από τις ακαδημίες της. Στο Α’ τοπικό υπάρχει ένα καλό επίπεδο, όμως στις Εθνικές κατηγορίες υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματα όταν βλέπεις ένα πλάνο πέντε χρόνων να υλοποιείται και να φέρνει αποτελέσματα.

Η περσινή άνοδος είναι αφιερωμένη σε όσους πίστεψαν σε αυτό που κάνουμε και ιδιαίτερα στους γονείς που στηρίζουν την προσπάθεια μας και φέρνουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες μας. Μέσα από αυτές τις υποδομές έχουν βγει ήδη 6 αθλητές που έπαιξαν στις Εθνικές κατηγορίες και ελπίζουμε να γίνουν ακόμα περισσότεροι στο μέλλον”.

Για την πορεία της ομάδας του μέσα στη σεζόν

“Εξαιτίας των μεταγραφικών κινήσεων που κάναμε το περασμένο καλοκαίρι δεν γινόταν να κρυφτούμε. Από την αρχή είχαμε την ταμπέλα ότι πάμε για άνοδο. Η υπέρβαση που έγινε στο μπάτζετ έδειχνε ότι είχαμε βάλει στόχους για κάτι μεγάλο κι αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Η πίεση ήταν μεγάλη από τον Σεπτέμβριο.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έγινε μία κοιλιά αγωνιστικά, όμως η ορθή οργάνωση του συλλόγου και το τρομερό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια, μας κράτησε όρθιους και μας βοήθησε να κάνουμε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο.

Στο τέλος της χρονιάς μπήκαμε σε μία πολύ δυνατή σειρά τελικών με την Αριδαία που ήταν μία ισάξια ομάδα. Η δυναμική που είχε δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας και σε αυτό που καταφέραμε. Όπως είναι φυσικό η πολυπόθητη άνοδος έφερε έκσταση και απόλυτη ευτυχία σε όλους, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε έπειτα από μία συγκλονιστική σειρά τελικών. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς όλος ο οργανισμός λειτούργησε σε επαγγελματικά πρότυπα κι αυτό μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα χωρίς μεγάλους κραδασμούς”.

Για τους στόχους που υπάρχουν όντας πλέον στις Εθνικές κατηγορίες

“Οι στόχοι που μπήκαν από την προετοιμασία κιόλας των μεταγραφών είναι να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Έχουμε πει ότι πρέπει να μπούμε και να παλέψουμε όλα τα ματς μέσα κι έξω από τη Βέροια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι θα πετύχουμε αυτό γιατί είμαστε νέα ομάδα σε αυτό το επίπεδο οπότε πρέπει να βλέπουμε όλα τα ματς σαν το τελευταίο παιχνίδι της περσινής σεζόν, σαν έναν τελικό. Το μόνο σίγουρο ότι θα παλεύουμε πάντα σκληρά”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected