Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Β ΕΠΣ Ημαθίας

Το (δίκαιο) αίτημα των ομάδων της Β Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας

Ξεκινά σε έναν μήνα περίπου (21/10) το πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής, το οποίο αναμένεται να έχει τον ίδιο αριθμό ομάδων όπως την περσινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ Κουλούρας (υποβιβάστηκε από την Α2), ο Απόλλων Λυκογιάννης, η Δόξα Επισκοπής, ο ΑΣ Γιαννακοχωρίου, ο ΑΟ Συκιάς (παραμένοντες), ο Αστέρας Αλεξάνδρειας (που δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α2), τα Λευκάδια, ο Άτλας Ζερβοχωρίου, η Θύελλα Στενημάχου, η ΑΕ Σφηκιάς (ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ) και το ερωτηματικό μέχρι στιγμής Μακεδόνας Βέροιας αναμένεται να δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρό πρωτάθλημα κυρίως λόγω της δυναμικής που έχουν τα τελευταία χρόνια.

Η επιλογή όμως της ΕΠΣ Ημαθίας να ορίσει τους αγώνες της Β Ερασιτεχνικής ημέρα Σάββατο και στις ώρες που θα διεξάγεται παράλληλα η Α1, έχει επιφέρει αρκετές αντιδράσεις, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SportsUp. Ειδικότερα τα σωματεία από τον Δήμο Νάουσας, θεωρούν πως η ταυτόχρονη διεξαγωγή των αγώνων με τον Αχιλλέα Νάουσας, την ΑΕ Χαρίεσσας, τον ΓΑΣ Κοπανού ή τον Κεραυνό Επισκοπής, θα ζημίωνε τις ομάδες τους καθώς (εύλογα) ο φίλαθλος κόσμος θα επέλεγε να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι ανώτερου πρωταθλήματος.

Αυτό θα επέφερε εκ των πραγμάτων μείωση στην προσέλευση των φιλάθλων, άρα και σημαντικό πλήγμα για τα (τυχόν) έσοδα από εισιτήρια, κυλικείο κτλ. κι αυτό βεβαίως ισχύει και για τις ομάδες της Α1 ειδικά όταν το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα ντέρμπι στη Β Ερασιτεχνική.

Βεβαίως, δεν πρέπει να αμελούμε πως αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα των επαγγελματικών υποχρεώσεων των παικτών τους και ειδικότερα το Σάββατο, που αρκετοί είναι αυτοί που εργάζονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη οι ομάδες που ανήκουν στον Δήμο Νάουσας και θα αγωνιστούν φέτος στη Β, έχουν κινήσει τη διαδικασία για να υπάρξει ένα κοινό αίτημα προς την Ένωση ώστε να εξετασθεί το ζήτημα πριν πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος

Πιστεύουμε πως οι ιθύνοντες στην ΕΠΣ Ημαθίας θα δουν με διαφορετικό “μάτι” το εν λόγω αίτημα και να μεταφέρουν τους αγώνες την Κυριακή το πρωί, που σίγουρα είναι…βάναυση ώρα για πολλούς ωστόσο θα αποτελέσει μια μικρή οικονομική ανάσα για τις ομάδες που στενάζουν τα τελευταία χρόνια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected