Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

”Καθάρισε” στο δεύτερο η ΑΕΚ

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε την Κυριακή (17/9) η ΑΕΚ νίκησε τη Λαμία με 2-0 και πήρε το πρώτο “τρίποντο” στον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Λάζαρος και Μάνταλος σκόραραν για λογαριασμό της Ένωσης, δίνοντας το έναυσμα για να πάει η ομάδα με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Εύκολα, απλά και κυρίως… αναίμακτα! Αυτό ακριβώς που ήθελε να πετύχει η ΑΕΚ στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της (και) στο Κύπελλο ήρθε με τον Μανόλο Χιμένεθ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και το σκορ στο 2-0 (χάρη στα τέρματα των Λάζαρου και Μάνταλου στο δεύτερο ημίχρονο).

Κι αυτό διότι το ζητούμενο για τον Σεβιγιάνο τεχνικό ήταν η ομάδα του να πάρει τη νίκη με αντίπαλο την Λαμία χωρίς να υπάρξει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που με την απόδοσή της θα δώσει συνέχεια σε νικηφόρα αποτελέσματα με (έστω) σχετικά καλή εικόνα παρά τις πολλές αλλαγές!

Έτσι κι έγινε… Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να μετατρέψουν σε εύκολο έργο τη νίκη με αντίπαλο την Λαμία, να μην απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα, να φτάσουν στο 2-0 και επί της ουσίας πλην της πρόκρισης (στον όμιλο που μετέχουν και οι Απόλλων Λάρισας και Καλλιθέα) να έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό εξασφαλίσει και την πρωτιά στον όμιλο…

Την ίδια ώρα το σημαντικό είναι πως κατάφερε ο Χιμένεθ να χρησιμοποιήσει και ποδοσφαιριστές που ήταν στο… ψυγείο (Τρίσταστον, Τζανετόπουλο, Βινίσιους, Τσιντώτα και σαν αλλαγή τον Γιαννούτσο) να δώσει ρυθμό σε άλλους που προέρχονταν από τραυματισμό (Γαλανόπουλο, Σιμόες, Γκάλο) και να πάρει στο τέλος της… ημέρας αυτό που ήθελε, τη νίκη.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βινίσιους, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81′ Γιαννούτσος), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (61′ Μάνταλος), Μπακασέτας (69′ Αραούχο), Τρίστασον, Λιβάγια

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρουμάνος, Παπαργυρίου, Κουκόλης, Παντελιάδης, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65′ Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Καραγιάννης, Λινάρδος (58′ Κρισάντους), Βουό (62′ Ντακόλ)

φωτ. από lamiaole.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected