Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μα να μην παίρνουν παράδειγμα από την Ελλάδα οι άσχετοι Ισπανοί! Άκου να ρίχνουν πρόστιμα για άδεια καθίσματα…

Απίστευτη απόφαση της ισπανικής Λίγκας, η οποία θα επιβάλει πρόστιμο στη Θέλτα επειδή δεν προνόησε να μην φαίνονται άδειες οι εξέδρες του γηπέδου της την ώρα της μετάδοσης των αγώνων!

Δεν είναι ότι δεν πήγε κόσμος στο «Μπαλαΐδος» στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και την Αλαβές. Κάθε άλλο. Συνολικά 16.961 εισιτήρια κόπηκαν στο πρώτο και άλλα 17.384 στο δεύτερο. Περίπου δηλαδή 300 οπαδοί περισσότεροι από τον περσινό μέσο όρο στην έδρα της ομάδας του Βίγο.

Όπως αναφέρει το SDNA, στους υπεύθυνους της Λίγκας δεν είναι αρκετό να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν φτάνει να κόβονται εισιτήρια.

Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού πρωταθλήματος, θα πρέπει κατά την τηλεοπτική μετάδοση των παιχνιδιών κάθε αγωνιστική να είναι καλυμμένο το 75% των κερκίδων που «μπαίνουν» στα πλάνα.

Μπορεί, λοιπόν, το «Μπαλαΐδος» να είχε κόσμο στα δυο εντός έδρας παιχνίδια της Θέλτα, αλλά οι οπαδοί δεν ήταν σωστά… κατανεμημένοι στις κερκίδες με αποτέλεσμα να φαίνονται αρκετά άδεια καθίσματα στη διάρκεια της μετάδοσης!

Ο συγκεκριμένος κανονισμός ψηφίστηκε πέρυσι από τις συμμετέχουσες ομάδες, αλλά εφαρμόστηκε κατά κάποιο τρόπο πειραματικά και από τη φετινή σεζόν η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική.

Η Λίγκα ζήτησε και έλαβε φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό από τις κάμερες που ήταν στο γήπεδο, μέσω των οποίων φαίνεται ξεκάθαρα ότι όντως η Θέλτα δεν εφάρμοσε τον κανονισμό.

Ο σύλλογος του Βίγο μπορεί, φυσικά, να ασκήσει έφεση κατά της επιβολής του προστίμου, ωστόσο η πρώτη ενέργεια των ανθρώπων της ήταν η μείωση της τιμής των εισιτηρίων εν όψει του αγώνα με τη Χετάφε, σε μια προσπάθεια να πωληθούν περισσότερα και το γήπεδο να γεμίσει.

Όπως είναι φυσικό, αυτός ο κανονισμός αλλάξε την πολιτική των συλλόγων στο θέμα της τιμής των εισιτηρίων διαρκείας, καθώς έπρεπε να «ρίξουν» τις τιμές σε συγκεκριμένες κερκίδες, ώστε αυτές να είναι πάντα γεμάτες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected