Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – ΓΑΣ Ροδοχωρίου 1-2

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν πραγματοποίησε ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που πέρασε αλώβητος από τη δύσκολη έδρα της Αγίας Μαρίνας και μάλιστα με το τρίποντο στο…σακούλι!

Σε μια έδρα μάλιστα που δύσκολα θα περάσει οποιοσδήποτε αντίπαλος και κόντρα σε μια ομάδα που έχει ενισχυθεί σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι, το συγκρότημα του Δημήτρη Χαλκιά είχε τις επιθετικές λύσεις και πήρε μια σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Από το σημερινό ματς (και μπροστά σε πολύ κόσμο που απόλαυσε ποιοτικό παιχνίδι), ένα είναι το συμπέρασμα που προκύπτει : η ομοιογένεια είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα σήμερα από πλευράς φιλοξενούμενων. Η επιλογή να διατηρηθεί ο κορμός και βεβαίως ο ίδιος προπονητής αλλά και να ενισχυθεί η ομάδα σε συγκεκριμένες θέσεις, θα είναι το “κλειδί” της φετινής παρουσίας των “κιτρινομπλέ” που με το καλημέρα δείχνουν τις διαθέσεις τους.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Ευτηριάδη θέλει αρκετή δουλειά και καθημερινή προσπάθεια στις προπονήσεις, για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, καθώς οι πολλές προσθήκες αλλά και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, είναι στοιχεία που επιβραδύνουν σημαντικά την επίτευξη της ομοιογένειας. Ωστόσο, είναι φανερό πως ποιότητα υπάρχει, η εμπειρία δεδομένη και είναι σίγουρο πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους νεοφώτιστους.

Ο Θανάσης Μπουρδάνος πέτυχε το πρώτο γκολ του ΓΑΣ Ροδοχωρίου στο πρωτάθλημα

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο στο σημερινό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και αιφνιδίασαν τους “οράνιε”, που φάνηκαν επηρεασμένοι από το άγχος της πρεμιέρας. Με πίεση στα 3/4 του γηπέδου και με κατοχή μπάλας, ο ΓΑΣ έφτασε στο γκολ λίγο μετά το ημίωρο και έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους, που έπαιξαν για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια στην Α1 Ερασιτεχνική.

Ήταν το 33ο λεπτό όταν o Μπρέγκου κινήθηκε ωραία στον άξονα, πάσαρε στον Ουέλινγκτον και ο τελευταίος με πλάτη στο τέρμα “έστρωσε” ωραία στον επερχόμενο Μπουρδάνο κι αυτός σημείωσε το πρώτο τέρμα του ΓΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς πολλές συγκινήσεις, ωστόσο το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με…φόρα από πλευράς γηπεδούχων οι οποίοι βγήκαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν.

Και το έπραξαν στο 53′ όταν ο Συμεωνίδης πλαγιοκόπισε από δεξιά, έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε παράλληλα και στο δεύτερο δοκάρι ο Φραγγής (δεύτερο γκολ μετά το τέρμα του στο Κύπελλο) χωρίς ιδιαίτερη πίεση, έφερε το ματς στα ίσια

Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων κράτησε λίγο παραπάνω από 10 λεπτά όταν ο Κοτζαχρήστος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπρέγκου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά νίκησε τον Καϊσίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 71′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαγγίζη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι (με αριθμητικό πλεονέκτημα για 20 περίπου λεπτά) δεν καρποφόρησε και ο ΓΑΣ αποχώρησε από την Αγία Μαρίνα με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Παζαρτζικλή και Κωστούλη.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας : Καϊσίδης, Μουχτάρης (48′ Κούβαρος), Κολίτσης, Λιάπης, Δημοσθένους, Δημοσθένους, Μπάκανος, Φραγγής, Συμεωνίδης, Τεπετός, Ντόγος, Πέγιος (77′ Κελεσίδης).

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κασαπίδης, Ρίσσου, Τσίπης, Τάσο, Ασλάνογλου, Μαγγίζης, Φρέντι, Κοτζαχρήστος, Μπρέγκου, Ουέλινγκτον (90′ Πέτγαζλης), Μπουρδάνος (67′ Κουλιανίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected