Α ΕΠΣ Ημαθίας

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Ατρόμητος Διαβατού  3-2

Από νωρίς προβλήματα στους…καρδιακούς θέλησαν να προκαλέσουν Νέα Γενεά Νικομήδειας και Ατρόμητος Διαβατού, σε ένα ματς πραγματικά “γκραν-γκινιόλ”!

Η νεοφώτιστη Νέα Γενεά Νικομήδειας τα βρήκε…σκούρα κόντρα στον εμφανώς ανέτοιμο (μόλις και μετά βίας συμπληρώνει 10 μέρες προετοιμασίας αλλά και ρόστερ) Ατρόμητο Διαβατού και χρειάστηκε μια ατομική προσπάθεια του πρώην “κυανόλευκου” Αλέξανδρου Δαλήγγαρου στις καθυστερήσεις για να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Νικομήδειας και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, το παιχνίδι φανέρωσε από την αρχή πως θα ήταν ενδιαφέρον, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους.

Άλλωστε, αρκετοί παίκτες που αγωνίζονται φέτος τη Νέα Γενεά, ανήκαν μέχρι πρότινος στον Ατρόμητο και εξ αρχής ήταν ιδιαίτερο το παιχνίδι ειδικά από τη στιγμή που ήταν στα πλαίσια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους “κιτρινόμαυρους”, που πίεσαν από την αρχή για να πάρουν το προβάδισμα και το έπραξαν στο 16ο λεπτό όταν ο Καϊογλίδης βρήκε τον Τσιφλίδη στα δεξιά και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ και ανάποδο πόδι, έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Πάτρα.

Η επίτευξη του τέρματος, έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους γηπεδούχους που ήλεγξαν ακόμη περισσότερο τον ρυθμό του αγώνα ωστόσο δεν κατάφεραν στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, να πάρουν ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα.

Αυτό το έκαναν στις αρχές του δευτέρου 45λεπτου όταν ο Καλφούτζος επιχείρησε το σουτ, ο Πάτρας απέκρουσε προσωρινά και ο Παγγούρας που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα της πρώην ομάδας του.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η Νέα Γενεά θα συνέχιζε στο ίδιο τέμπο, κατέβασε ανεξήγητα ταχύτητα δίνοντας τη δυνατότητα στον Ατρόμητο να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε διάστημα 4 λεπτών (72′-76′) να φέρει το ματς στα ίσια!

Την αρχή έκανε ο Κουπίδης, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Παγγούρα στον Μανιόπουλο ενώ στο 76′ σε μια ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης από πλευράς “κυανολεύκων”, ο Κοντογιάννης έφερε το ματς στα ίσια μέσα σε πανηγυρισμούς των συμπαικτών του.

Το ματς απέκτησε (αναπάντεχα) μια άγρια μορφή και έγινε δραματικό μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι γηπεδούχοι…ξύπνησαν από τον αγωνιστικό λήθαργο, πίεσαν για το τρίτο γκολ και τα κατάφεραν στην τελευταία φάση του αγώνα, χάρη στην ατομική προσπάθεια του Δαλήγγαρου, ο οποίος μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και δυνατό διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Πάτρα για το τελικό 3-2.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Χριστοδούλου και Μουσενίκα.

Συνθέσεις

Νέα Γενεά Νικομήδειας : Μανιόπουλος, Σακαλής, Μυλωνάς, Μουρατίδης, Παγγούρας, Δαλήγγαρος, Παπαδόπουλος, Καϊογλίδης (77′ Τσαχαλίδης), Τσιφλίδης (58′ Γιαννόπουλος), Καλφούτζος, Λιλιόπουλος (66′ Συμεωνίδης)

Ατρόμητος Διαβατού : Πάτρας, Αρβανιτίδης, Ευαγγέλου, Μπαλτζής, Μπερτούφι, Καμπίσιος (60′ Πιτούλιας), Καμπούρης, Χατζηγεωργίου, Κοντογιάννης, Χρυσάνης, Κουπίδης (88′ Δημητριάδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected