Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Ιγκουαΐν έσπασε το…τείχος του Ολυμπιακού!

O συμπαγής Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή μόχθησε στο Τορίνο, κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο υπέκυψε στην κλάση του Γκονσάλο Ιγκουαϊν που μπήκε στο 60ο λεπτό ως πρώτη αλλαγή του Αλέγκρι και άλλαξε το ματς. Η Γιουβέντους νίκησε 2-0 στο Τορίνο με γκολ του Αργεντινού και του Μάντζουκιτς.

Σε μία ήττα δεν μπορείς να αναζητάς θετικά στοιχεία. Ή τουλάχιστον να στέκεσαι σε αυτά. Ο Ολυμπιακός όμως στο Τορίνο εκτός από την ουσία (θετικό αποτέλεσμα), καλούνταν να ξαναβρεί την χαμένη του αγωνιστική ταυτότητα. Το πρώτο δεν ήρθε, καθώς η Γιουβέντους κέρδισε με 2-0 και άφησε τους «ερυθρόλευκους« ουραγούς στον όμιλο.

Ομως η αποψινή ομάδα έχει κάθε δικαίωμα να ισχυριστεί πως είναι σε θέση να βρει εκ νέου «σφυγμό». Για περίπου 70 λεπτά ήταν καλή και έπεσε όρθια απέναντι σε έναν ποιοτικότερο και ανώτερο αντίπαλο. Ετσι, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, έχει κάτι να κρατήσει κάτι από την βραδιά της Ιταλίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με αρκετά νέα πρόσωπα και η πρώτη ενδεκάδα του Τάκη Λεμονή μετά την επιστροφή του στην ομάδα, είχε εκπλήξεις. Καταρχήν σε διάταξη, καθώς είχε σχηματισμό 4-1-4-1. Ο Προτό ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Φιγκέιρας, Ενγκελς, Νικολάου, Κούτρης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Ζντιέλαρ στο «6», οι Οφόε, Ρομαό μπροστά του, ο Πάρντο στο δεξί «φτερό», ο Σεμπά στο αριστερό και ο Εμενίκε στη κορυφή της επίθεσης.

το φιλμ της αναμέτρησης στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπεντανκούρ, Κουαδράδο (60′ Ιγκουαΐν), Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα (84′ Μπερναρντέσκι), Σάντρο, Ματουιντί, Μπαρτσάλι, Μάντζουκιτς, Στουράρο (80′ Μπενατιά)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ρομαό, Οφόε, Κούτρης, Εμενίκε (88′ Μάριν), Ένγκελς, Νικολάου, Ζντιέλαρ (77′ Φορτούνης), Φιγκέιρας, Πάρντο (71′ Μπεν), Σεμπά

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected