Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μας στα μπαράζ

Μετά το Βέλγιο, τη χάρη στην Ελλάδα έκανε και η Σλοβενία την Κυριακή κι έτσι η Εθνική μας θα είναι στην κλήρωση των μπαράζ στις 17 Οκτωβρίου με μια απλή νίκη επί του Γιβραλτάρ την τελευταία αγωνιστική. Ποιοι οι γνωστοί πιθανοί αντίπαλοι και τα γκρουπ δυναμικότητας.

Στις 17/10 η κλήρωση, μέσα Νοεμβρίου τα ματς

Με δεδομένο λοιπόν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το «τρίποντο» κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ θα έρθει, πλέον μπορεί να γίνει μια πρώτη κουβέντα για την κλήρωση των μπαράζ, στις 17 Οκτωβρίου (15:00) στη Ζυρίχη. Οι οκτώ ομάδες που θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους εκεί, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας των τεσσάρων, βάσει της ειδικής βαθμολογίας τους στη FIFA, η οποία θα φιξαριστεί οριστικά την αμέσως προηγούμενη μέρα, στις 16/10. Τα πρώτα ματς θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 9 και 11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς μέσα στο επόμενο τριήμερο, ενώ η σειρά της έδρας θα βγει επίσης μέσω κλήρωσης.

Ποιοι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας

Μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής (σ.σ. ο Γ όμιλος που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ήδη «τελειωμένος» ως προς τη 2η θέση και το αν αυτή «στέλνει» στα μπαράζ), πλέον η διαδικασία των προκριματικών βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της κι έτσι έχουν προκύψει οι πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μας.

Μέχρι τώρα λοιπόν, η ειδική βαθμολογία των δεύτερων των 9 ομίλων έχει ως εξής:

Όπως προκύπτει, τρεις είναι οι έως τώρα πιθανοί αντίπαλοι για την Ελλάδα που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα μπαράζ, η Ιταλία, η Βόρειος Ιρλανδία και η Δανία. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή την χειρότερη ειδική βαθμολογία στη FIFA από όλες τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στα μπαράζ, οι τρεις παραπάνω είναι και ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους της, αφού ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα δύο γκρουπ δυναμικότητας που θα σχηματιστούν μετά τα ματς της 10ης αγωνιστικής.

περισσότερα στο SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected