Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Χαρίεσσας 1-3

Επιβεβαίωσε την αγωνιστική της άνοδο η ΑΕ Χαρίεσσας, που επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας του Αχιλλέα και αναρριχήθηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη έπαιξε έξυπνα, έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο να κλείσει τους διαδρόμους και να βγει στην κόντρα, ένας τρόπος παιχνιδιού που του “βγήκε” και κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει μια ευρεία νίκη.

Από την άλλη πλευρά οι “κυανόλευκοι”, μετά το δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν και την εκτός έδρας νίκη στην Επισκοπή, έχουν ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη και μάλιστα σκοράρουν με ιδιαίτερη δυσκολία. Χαρακτηριστικό είναι πως στο ματς της πρεμιέρας σημείωσαν τρία τέρματα και σε διάστημα ενός μήνα περίπου έχουν πετύχει μόνο το σημερινό, που ήρθε στις καθυστερήσεις με εξαιρετική κεφαλιά του Πέτρου Μπράτση, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βλαχοδήμου

Οι “κιτρινόμαυροι”, παρά τις σημαντικές απουσίες (Παρηγορίδης, Σαρακατσιάνος, Ζαχαρίας Ιωαννίδης εκτός), διάβασαν σωστά το παιχνίδι και βρήκαν τον τρόπο να βγουν απειλητικά στα καρέ του Ηλιάδη.

Στο 12ο λεπτό, ο Γραμματικός κέρδισε φάουλ στον άξονα, μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και ο Τουμαράς (έχει…κουράσει πλέον να αναφέρουμε πως είναι σπεσιαλίστας σε τέτοιου είδους εκτελέσεις), πήρε φόρα και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κερμανίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Αχιλλέας προσπάθησε στη συνέχεια να…ανασκουμπωθεί και να βρει την ψυχολογία να αντιδράσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, απεναντίας η ΑΕΧ ήταν αυτή που έφτασε στο δεύτερο γκολ.

Ήταν το 26ο λεπτό, όταν ο Συμεωνίδης κινήθηκε κάθετα στον άξονα μετά το κέντρο του γηπέδου, είδε τον Γραμματικό να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος αφού στόπαρε σωστά, “έγραψε” το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του.

Ο αιφνιδασμός δεδομένος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι “πάγωσαν” από την εξέλιξη του ματς, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά αυτή τη φορά ο Γραμματικός αστόχησε.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναγιώτης Καραμεταξάς και ο Δημήτρης Κοτζάμπασης επέλεξαν να ρισκάρουν ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κακούδη και Τασιώνα (επέστρεψε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα), ωστόσο ο δεύτερος στάθηκε και πάλι άτυχος καθώς μετά από έξι λεπτά, γύρισε και πάλι το γόνατο του και αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον Σακελλάρη.

Το ρίσκο του Αχιλλέα δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες των Παρθενόπουλου και Βλαχοδήμου, με τους “κιτρνόμαυρους” μάλιστα να βρίσκουν για τρίτη φορά δίχτυα και πάλι με τον Γραμματικό που εκμεταλλεύτηκε το ανέβασμα της άμυνας και σε θέση τετ-α-τετ νίκησε για τρίτη φορά τον Κερμανίδη.

Η αναμέτρηση απέκτησε τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που κατάφερε ο Αχιλλέας ήταν να μειώσει το σκορ στο 93ο λεπτό, με τέρμα που σημείωσε ο Μπράτσης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Καραγκιζόπουλο και Αργυρίου.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Κερμανίδης, Παπατάνος, Βακαλίδης, Μάραντης, Δημητρίου, Μπράτσης, Βλαχοδήμος, Μίσκος (46′ Κακούδης), Ιτσκάρας (61′ Νούσης), Γιαμαλίδης (46′ Τασιώνας / 52′ λ.τ. Σακελλάρης), Παρθενόπουλος

ΑΕ Χαρίεσσας : Ηλιάδης, Δημητρούσης, Ιωαννίδης Θ., Σταμάτης (90+1′ Αμπαρλής, Λύτης, Τουμαράς, Ίντος, Καϊσίδης, Συμεωνίδης (79′ Φωτιάδης), Γραμματικός (85′ Δάτσης), Στογιάννης (46′ Δελητζάκης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected