Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άρης Παλαιοχωρίου – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 1-2

Με το απόλυτο στις νίκες συνεχίζει στο πρωτάθλημα η Ποντιακή Νεολαία Αράχου, που πέρασε και από το Παλαιοχώρι, μια από τις πιο δύσκολες έδρες της φετινής Α1 Ερασιτεχνικής.

Η ομάδα του Αντώνη Κασάπη εντυπωσιάζει με την αγωνιστική της πειθαρχία αλλά και το συμπαγές σύνολο, έχοντας στο ρόστερ παίκτες που προέρχονται κυρίως από τη γειτονική ΕΠΣ Μακεδονίας, που εκ των πραγμάτων αποτελεί ένα ποιοτικότερο και πιο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα σε σύγκριση με αυτό της Ημαθίας.

Οι μεταγραφές των Σιδηρόπουλου, Λάζου, Τσέργα και Κρίστο αλλά βεβαίως και του γνώριμου Σάκη Δερμιτζόγλου, έχουν αποτελέσει τις κινήσεις – κλειδιά για τη φετινή Ποντιακή Νεολαία, που παραμένει ψηλά στη βαθμολογία και βλέπει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Παπαδάκη.

Ήταν το 89ο λεπτό, όταν ο νεοεισελθόντας Μουταφίδης μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή λίγο πριν την τελική γραμμή και ανατράπηκε από τον Νατσικόπουλο, με τον ρέφερι της συνάντησης να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ Θεοδωρίδη.

Το ξεκίνημα του αγώνα ωστόσο προμήνυε μια διαφορετική εξέλιξη, μιας και ο Άρης μπήκε δυνατά και στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τη βοήθεια και της τύχης, όταν ο Ατανάσοφ επιχείρησε να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μπαρούτα που προσπάθησε να μπλοκάρει και κατέληξε στα δίχτυα.

Παρά τον αιφνιδιασμό από το γρήγορο τέρμα που δέχτηκαν, οι “οράνιε” βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και συγκεκριμένα στο 28′ όταν ο Δερμιτζόγλου εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, Παντόπουλος και Σιδηρόπουλος διεκδίκησαν τη μπάλα στον αέρα και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων τη βρήκε όσο χρειαζόταν να τη στείλει στη δεξιά γωνία του Θεοδωρίδη.

Στο 34′ ο Τσέργας εκτέλεσε ωραία το φάουλ από αριστερά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρίδη, ο οποίος όμως ήλεγχε την πορεία της μπάλας, φάση η οποία ήταν η τελευταία αξιόλογη στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Άρης ανέβασε στροφές και πίεσε την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Τόσο στο 67′ με το πλασέ του Νατσικόπουλου, που κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μπαρούτα όσο και του Αναστάση στο 72′, ο οποίος πλάσαρε αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε, δεν καρποφόρησαν για τους “κιτρινόμαυρους” για να φτάσουμε στη φάση του 89′, από την οποία προήλθε το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χατζηβασιλειάδη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μουταφίδη, αλλά ο ρέφερι κ. Παπαδάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παπαδάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Λαζάρου και Καραϊωσήφ.

Συνθέσεις

Άρης Παλαιοχωρίου : Θεοδωρίδης, Ατανάσοφ, Γκατζίδης, Παντόπουλος, Σιτσάνης, Κούκλης, Κούκλας, Γκίτσας (46′ Γιοβανόπουλος Γ.), Παπαδόπουλος (55′ Νατσικόπουλος), Μιχαηλίδης (74′ Αρβανίτης), Αναστάσης.

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Μπαρούτας, Παπαδόπουλος Γ. (46′ Μουταφίδης), Κόκκαλης, Σιδηρόπουλος, Παπαδόπουλος Α., Λάζος, Μπεκτάς, Τσέργας, Κρίστο (62′ Φουντούκης), Δερμιτζόγλου (75′ Γαλατσίδας), Πέτκος (90′ Μουταφίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected