Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

“Κλειδώνει” το μέρισμα για το τέλος του έτους, ωφελημένοι (καταρχήν) οι δικαιούχοι του ΚΕΑ

Την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει υπέρ-πλεόνασμα, που θα επιτρέψει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, εξέφρασε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις και φέτος να ενισχυθούν πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Υπενθύμισε πως το 2016 1,6 εκατομμύρια πολίτες εισέπραξαν το έκτακτο βοήθημα.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα υπάρξει μέρισμα ενός δισεκατομμυρίου, ενώ το πώς θα διανεμηθεί θα το γνωρίζουμε στα τέλη Νοεμβρίου», εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με το ποιες κατηγορίες πολιτών θα είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σημείωσε πως «η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορες πολιτικές προτάσεις», ωστόσο παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως θα γνωστοποιηθούν όλα στα τέλη Νοεμβρίου.

Το plan B

Μετά τις αντιδράσεις των δανειστών στη διανομή 1.000 ευρώ σε 1.000.000 πολίτες, η κυβέρνηση φαίνεται ότι… αλλάζει ρότα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το νέο σχέδιο προβλέπει το ποσό να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, να είναι δηλαδή 1.000 ευρώ, αλλά οι δικαιούχοι να είναι λιγότεροι και συγκεκριμένα 456.000 άτομα.

Σε αυτούς υπολογίζονται οι 236.000 των συνταξιούχων που είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ, καθώς και οι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που είναι 220.000 άτομα.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, προς το παρόν αποτελούν σχέδια και όχι οριστικές αποφάσεις.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, οπότε και θα υπάρξουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα για την τρίτη αξιολόγηση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected