Κατηγορίες
Basket

Το αφιέρωμα του “basketa.gr” για το σημερινό ντέρμπι Φίλιππος Βέροιας – ΑΟΚ Βέροιας


Ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα παρουσίασε η ιστοσελίδα “basketa.gr” σχετικά με το σημερινό ντέρμπι της πόλης ανάμεσα στον Φίλιππο Βέροιας και τον ΑΟΚ.

Αναλυτικά :

“Τα γιορτινά της φοράει αναφορικά με το μπάσκετ αύριο (Κυριακή 29/10, 17:00) η Βέροια και το κλειστό «Δ.Βικέλας» με τον τυπικά γηπεδούχο Φίλιππο να υποδέχεται τον ΑΟΚ, σε μια μονομαχία με την δική της ξεχωριστή σημασία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυο ομάδες έχουν διαγράψει εντελώς διαφορετικές πορείες, με τον Φίλιππο να χάνει μέσα σε δυο χρόνια δυο κατηγορίες, και να βρίσκεται φέτος να αντιμετωπίζει τον «συγκάτοικο» του ΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε την άνοδο του από την Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ο Φίλιππος ο οποίος ηγείται στον τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής έχοντας δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αποτελεί την ομάδα που αποτελεί τον πρωταγωνιστή στο νομό σε αρκετά αθλήματα, έχοντας ιδρυθεί το 1962, και με το μπάσκετ να πρωταγωνιστεί, έχοντας αγωνιστεί για αρκετές σεζόν στην Α2 Ανδρών, ενώ έχει κατακτήσει 10 φορές το τοπικό πρωτάθλημα, αλλά και ένα πρωτάθλημα Β’ Εθνικής (2012-2013) και ένα Γ’ Εθνικής (2011-2012). Προπονητής του είναι για αρκετά χρόνια ο Δημήτρης Γκίμας.

Ο ΑΟΚ είναι σαφώς νεότερος ως σύλλογος, έχοντας ιδρυθεί λίγο πριν το μιλένιουμ (1998). Οι «Λύκοι» συμμετέχουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στην Γ’ Εθνική (η πρώτη ήταν το 2004-2005 όταν και τερμάτισαν τελευταίοι και υποβιβάστηκαν) ενώ το 2003-2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ένωσης του. Η ομάδα ιδρύθηκε από παλιούς παράγοντες του Φιλίππου, εκ των οποίων αρκετοί ήταν και συμπαίκτες του νυν προπονητή του Φιλίππου, Δημήτρη Γκίμα. Τεχνικός ηγέτης του ΑΟΚ είναι ο Θωμάς Τούσας.

Στο παρελθόν οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε 4 παιχνίδια (2002-2003 στην ΕΚΑΣΚΕΜ και 2004-2005 στην Γ΄Εθνική), με τον Φίλιππο να μετράει ισάριθμες νίκες.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected