Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η συνέντευξη του “Ιάπωνα” Βασίλη Κωνσταντινίδη στο “ΕΘΝΟΣΠΟΡ”

Ο 31χρονος Βασίλης Κωνσταντινίδης, απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών και τους δρόμους της ανεπτυγμένης Ιαπωνίας. Ένας μετανάστης στη χώρα των σαμουράι αποκαλύπτεται στο “ΕΘΝΟΣΠΟΡ”.

Γεννήθηκε στην Αυστραλία, αγωνίστηκε σε περισσότερες από δέκα ελληνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων ο Άρης και ο Ηρακλής, μέχρι που δέχτηκε πρόταση να παίξει στην Α’ κατηγορία της Ιαπωνίας. Δεν το σκέφτηκε καθόλου και εδώ και δύο περίπου μήνες προπονείται με τη Βεντφορέτ Κοφού και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, ο «Μπίλι» για τους φίλους του και «Μπίρι» για τους Ιάπωνες, καθώς – όπως λέει – «δεν μπορούν να προφέρουν το λάμδα», μίλησε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» για τη ζωή τού… μετανάστη ποδοσφαιριστή στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

«Το ποδόσφαιρο εδώ είναι τελείως διαφορετικό. Χρειάστηκα ένα μήνα για να μπω στον ρυθμό, γιατί τρέχουν πάνω κάτω με τρομερή ταχύτητα και χωρίς να κουράζονται! Ηταν ένα στοίχημα. Τώρα τα κατάφερα, μπήκα σε αποστολές και τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Θέλω, όμως, να μείνω εδώ. Ανοιξε το μυαλό μου. Είναι όμορφη εμπειρία και χαίρομαι που το αποφάσισα να έλθω στην Ιαπωνία».

Ο «Μπίρι» πηγαίνει για προπόνηση στις 8.30 κάθε πρωί και μένει μέχρι τη μία το μεσημέρι. «Δυόμιση ώρες γήπεδο, μετά βίντεο, συνεντεύξεις και αυτόγραφα. Τρεις φορές την εβδομάδα πηγαίνουμε τα απογεύματα ανά γκρουπ σε γυμναστή, στο κέντρο της πόλης. Είναι, όμως, και άλλες οι συνθήκες εδώ. Τα χρήματα δεν συγκρίνονται με την Ελλάδα. Κάθε μήνα είναι στην τράπεζα. Ήταν και ένας σημαντικός λόγος που το αποφάσισα. Πληρώνουν για τα πάντα. Όταν έρχεται η ώρα να υπογράψεις αυτόγραφα, είτε στις ακαδημίες, είτε για τους μικρούς, βλέπεις έξτρα ποσά στον λογαριασμό σου!».

η συνέχεια ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected