Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

[Γ Εθνική, 2ος όμιλος] Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αλμωπός Αριδαίας 0-1

Δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων, ανάμεσα σε δύο ομάδων που ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Το γκολ του Κριστιάνο Μεντί (ο Σενεγαλέζος αποδεικνύεται λίρα εκατό για τους “μπλε”) στο 83ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε τον νικητή και με την σημερινή της επιτυχία, η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, διατηρώντας το -2 από την κορυφή.

Από την άλλη πλευρά, οι “πράσινοι” της Ημαθίας δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν το καλό πρόσωπο που παρουσίασαν στη σημερινή αναμέτρηση και δεν κατόρθωσαν να πάρουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, παρά το γεγονός πως κέρδισαν πέναλτι λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος των φιλοξενούμενων.

Ο Γιώργος Κίτσας όμως νικήθηκε από τον εξαιρετικό σήμερα Σίμο Μένιο και έχασε την ευκαιρία να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Απεναντίας, ο έμπειρος γκολκίπερ έδωσε το τέταρτο ροζ φύλλο στην ομάδα του, η οποία είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν με στόχο να αιφνιδιάσουν τους “μπλε” και μέχρι ως ενός σημείου το πέτυχαν, καθώς έφτασαν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ τόσο με τον Παρσόπουλο όσο και με τον Ζωγράφο.

O Αλμωπός όμως ήταν αυτός που είχε την πιο κλασική ευκαιρία στο διάστημα αυτό όταν ο Λάζαρος Ελευθεριάδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μεντής έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αργυρόπουλου και κατέληξε άουτ.

Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τον Μέγα Αλέξανδρο να πιέζει χωρίς όμως το επιθυμητό τέρμα. Στο 47′ ο Μένιος σταμάτησε με ωραίο τρόπο την προσπάθεια του Γιώργου Κίτσα, ενώ στο 61′ λίγο έλειψε να επιτευχθεί αυτογκόλ για τους φιλοξενούμενους, ο Μένιος όμως απέκρουσε το λάθος γύρισμα του Μεντί.

Στο 63′ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δημήτρη Πεκτάκη με απευθείας κόκκινη, με τον ρέφερι να αναφέρει στο φύλλο αγώνος πως τον εξύβρισε.

Παρά το γεγονός πως οι “πράσινοι” έμειναν με 10 παίκτες, έφτασαν δύο ακόμη φορές σε καλή θέση για γκολ με τον Γιώργο Κίτσα, ο Μένιος όμως ήταν σε ετοιμότητα, για να φτάσουμε στο 86′ όταν ο Αλμωπός κέρδισε φάουλ στον άξονα, ο Χαρίσης το εκτέλεσε, ο Μεντί πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και με το αριστερό σημάδεψε τα δίχτυα του Αργυρόπουλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο επόμενο λεπτό όμως, ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι κ. Πολυχρονίου, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Στην εκτέλεση του φάουλ, ο Κίτσας σημάδεψε τη γωνία αλλά ο Μένιος ήταν και πάλι εκεί…

Στο 90+2′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Πετρόφ μέσα στην περιοχή, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιώργος Κίτσας, όμως ο Μένιος είπε και πάλι “όχι”, κρατώντας την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ο Μέγας Αλέξανδρος έμεινε με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Λευτέρη Κίτσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Αργυρόπουλος, Συμπεθέρης (88′ Βαφειάδης), Κίτσας Λ., Πετκάκης, Τσουλχάη, Ταταρίδης, Κουκουράκης, Ζωγράφος (84′ Ποτουρίδης), Κίτσας Γ., Ζαχαριουδάκης (4′ λ.τ. Καπετάνος / 64′ Τερζής), Παρσόπουλος

Αλμωπός Αριδαίας : Μένιος, Κιουλτζόπουλος (81′ Γκάζι), Πετρόφ, Σαμαρόπουλος, Χαρίσης, Ελευθεριάδης Λ. (81′ Τσόλκας), Πολύζος, Μεντής (78′ Αναστασιάδης), Θόρια, Μεντί, Παπαγεωργίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected