Κατηγορίες
Football League - Super League 1

Νέοι πίνακες διαιτησίας, ενίσχυση στους πληγέντες και προπληρωμές διαιτητών ανάμεσα στις αποφάσεις της ΕΠΟ

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

-Κατόπιν εισήγησης του προέδρου Ευάγγελου Γραμμένου, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να συνεισφέρει στη στήριξη των πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία στη Δυτική Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠΟ θα καταθέσει 3.000 ευρώ στη μνήμη των θυμάτων, σε ίδρυμα που σύντομα θα ανακοινωθεί, ενώ για την ενίσχυση των πληγέντων θα διατεθεί μέρος των εσόδων του επόμενου εντός έδρας αγώνα της Εθνικής Ομάδας.

-Επικυρώθηκε η τελική μορφή της συμφωνίας μεταξύ ΕΠΟ και Super League αναφορικά με την εξόφληση των οφειλόμενων στους διαιτητές των αγώνων του πρωταθλήματος, η οποία θα έχει ως εξής:
α. Οι οφειλές προηγουμένων ετών θα εξοφληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017,
β. Οι οφειλές της τρέχουσας περιόδου και των εναπομεινασών τεσσάρων αγωνιστικών του α΄ γύρου θα καταβληθούν άμεσα από την ΕΠΟ, η οποία θα διευκολύνει σε επίπεδο ρευστότητας τη Super League,
γ. Στους αγώνες του β΄ γύρου του πρωταθλήματος οι διαιτησίες θα προπληρώνονται και αναμένεται η σχετική επικύρωση της απόφασης και από τη Super League.

-Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η εισήγηση του προέδρου Ευάγγελου Γραμμένου για ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Μίκαελ Σκίμπε. Η ΕΕ/ΕΠΟ εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να διαπραγματευθεί με τον κ. Σκίμπε τους όρους ανανέωσης της συνεργασίας του με την Ομοσπονδία.

-Αναβλήθηκε η έγκριση του νέου κανονισμού αδειοδότησης, μετά την αποδοχή του αιτήματος της ΕΠΟ προς την UEFA, για μηνιαία παράταση της υποβολής του.

-Θεσμοθετήθηκε η διαδικασία έγκρισης του συνόλου των δαπανών της Ομοσπονδίας από την ΕΕ/ΕΠΟ σε μηνιαία βάση, η οποία δεν υφίστατο στο παρελθόν.

-Επικυρώθηκε η σύνθεση της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Την προεδρία ανέλαβε το μέλος της ΕΕ/ΕΠΟ Κωνσταντίνος Βρακάς και την αποτελούν ακόμα οι Τάκης Παπαχρήστος, μέλος της Ε.Ε., Χαράλαμπος Ζελενίτσας, Θωμάς Μεταξάς και εκκρεμεί ο ορισμός ακόμη ενός μέλους. Η Τεχνική Επιτροπή έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα.

-Συστήθηκε ομάδα εργασίας για την εύρεση χώρου δημιουργίας του νέου προπονητικού κέντρου των Εθνικών Ομάδων. Αποτελείται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Τάκη Παπαχρήστο, τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Κωνσταντίνο Βρακά, τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. Αστέριο Αντωνίου και τα μέλη της Ε.Ε. Παναγιώτη Διακοφώτη, Σταύρο Ψαρρόπουλο, Λεωνίδα Θωμαΐδη και Τάκη Αγραφιώτη.

-Συστήθηκε ομάδα εργασίας για την δημιουργία του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετέχουν οι Κωνσταντίνος Βρακάς, Τάκης Παπαχρήστος, Λεωνίδας Λεουτσάκος και Παναγιώτης Δημητρίου.

-Επικυρώθηκαν οι αναμορφωμένοι πίνακες διαιτησίας της περιόδου 2017-18, σύμφωνα με το άρθρο 34, παρ.8 του κανονισμού, και με βάση τις αποφάσεις της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

φωτ. από speaker.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected