Διάφορα

Αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροσκάφος σε αυτοκινητόδρομο. Με μία λέξη “έγραψε”! (vid)

Ο πιλότος, αντιμετωπίζοντας μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφάσισε να προσγειώσει το μονοκινητήριο αεροσκάφος στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου, με τα πλάνα που καταγράφηκαν να είναι πρωτοφανή.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η διαδικασία της προσγείωσης ενός αεροσκάφους αποτελεί από μόνη της μίας δύσκολη προσπάθεια, όταν όμως μιλάμε για προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας με σβησμένες τις μηχανές του αεροπλάνου, τότε τα δεδομένα αλλάζουν κατά πολύ.

Μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρέθηκε ο πιλότος κι ο ένας επιβάτης του παρακάτω μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, καθώς ύστερα από βλάβη που παρουσίασε ο κινητήρας, κλήθηκαν να προσγειώσουν το αεροσκάφος σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο του Μαϊάμι της Φλόριντα.

Ο πιλότος, δείχνοντας απίστευτη ψυχραιμία κι αντανακλαστικά ευθυγραμμίζει το αεροσκάφος με τον αυτοκινητόδρομο, ενώ οι οδηγοί παρατηρούν αποσβολωμένοι όσα εκτυλίσσονται γύρω τους.

Το αεροσκάφος, αφού έχει κατέβει σε αρκετά χαμηλό ύψος και με το σύστημα προσγείωσης ανεπτυγμένο, αρχίζει να τροχοδρομεί στον αυτοκινητόδρομο, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί -για καλή τους τύχη- έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει κι έχουν σταματήσει τα οχήματά τους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected