Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Αύξηση στα Οικογενειακά Επιδόματα το 2018!

Συμφωνία επήλθε με τους θεσμούς για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας μετά το πέρας της συνάντησης με τους εκπρόσωπους των δανειστών ενώ κάνουν γνωστό ότι υπάρχει συμφωνία για την αύξηση του κονδυλίου που θα χορηγηθεί για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, συμφωνία για την πλήρη εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2018, για το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή, πληρωμής των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ, υπήρξε σήμερα στις συναντήσεις που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς για το ασφαλιστικό.

Αναφορικά με τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, έχει ήδη ολοκληρωθεί στο 90%. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο επανυπολογισμός θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα επήλθε συμφωνία για αύξηση του ποσού που θα χορηγηθεί για τα οικογενειακά επιδόματα του 2018 από τον νέο ΟΓΑ. Συγκεκριμένα το 2018 το κονδύλι για τα οικογενειακά επιδόματα θα αυξηθεί κατά 160 εκατ ευρώ και θα φτάσει σε σύνολο στα 810 εκατ ευρώ.

«Αγκάθι» όμως παραμένει στην διαπραγμάτευση για την κοινωνική πρόνοια η αρχιτεκτονική χορήγησης τους από τον ΟΓΑ. Έτσι παραμένει ανοικτό το ζήτημα που έχουν θέσει οι θεσμοί για τα πολυτεκνικά επιδόματα και την αύξηση του ποσού για το πρώτο και δεύτερο παιδί. Η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα με τους θεσμούς συνεχίζεται.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected