Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Διαιτητής ερασιτεχνικού πρωταθλήματος επιστρατεύτηκε σε ματς…Α Βελγίου!

Δύο διαιτητές τραυματίστηκαν στην αναμέτρηση της Μέχελεν με τη Γκενκ για το Κύπελλο Βελγίου κι έτσι επιστρατεύτηκε ένας φίλαθλος από τις εξέδρες που τα πήγε άψογα!

“Υπάρχει κάποιος διαιτητής εδώ; Είναι σοβαρή ερώτηση!”. Αυτό ακούστηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου, προκαλώντας το γέλιο των φιλάθλων, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ Μέχελεν και Γκενκ για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Βελγίου.

Όπως αναφέρει το Sport24, ο πρώτος διαιτητής Κριστόφ Ντιρίκ είχε τραυματιστεί και αντικατασταθεί από τον τέταρτο, αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε κι ένας βοηθός διαιτητή, με συνέπεια να προκύψει μια κενή θέση!

Βάσει κανονισμών, οι άνθρωποι του αγώνα απευθύνθηκαν στο κοινό και αρχικά δεν πήραν απάντηση, αφού ο Λικ Μποσμάν περίμενε ότι θα υπήρχε κάποιος πιο κατάλληλος από εκείνον. Όταν δεν είδε ανταπόκριση, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και παρουσιάστηκε, αφού πρόκειται για διαιτητή που έχει σφυρίξει μέχρι και στην 3η κατηγορία του βελγικού πρωταθλήματος.

Στο Βέλγιο, σε περίπτωση που οι ορισθέντες διαιτητές δεν είναι σε θέση να διευθύνουν, οι διοργανωτές καταφεύγουν σε όσους βρίσκονται στην εξέδρα και επιλέγονται αυτοί με τον υψηλότερο βαθμό (βάσει προϋπηρεσίας κλπ). Ο Μποσμάν ήταν διαιτητής στο μεγαλύτερο τοπικό πρωτάθλημα της χώρας και οι πιθανότητες ούτως ή άλλως ήταν με το μέρος του.

Σε περίπτωση που δεν εμφανιζόταν κάποιος μετά από το κάλεσμα των γηπεδούχων, τότε η φιλοξενούμενη ομάδα έχει εκείνη το δικαίωμα να ορίσει κάποιον γι’ αυτόν τον ρόλο ή να επιλέξει να συνεχιστεί ο αγώνας δίχως βοηθό στη μία πλευρά του γηπέδου.

“Εάν ήταν Σάββατο, θα είχα πιει 2-3 μπύρες μέχρι τότε και δεν θα τα είχα καταφέρει, όμως ήμουν εντάξει και έτοιμος”, δήλωσε ο ίδιος.

Όταν κατέβηκε για να αναλάβει χρέη βοηθού, ο (νέος) πρώτος διαιτητής του είπε να μην ανησυχεί και να πράξει σαν να βρίσκεται σε έναν από τους τοπικούς αγώνες που διευθύνει.

Το παιχνίδι ήταν στο 1-1 από το πρώτο 7λεπτο και μπορεί να μη σημειώθηκε άλλο τέρμα, ωστόσο υπήρξε ένταση, με συνέπεια ο Μποσμάν να χρειαστεί ακόμα και να παρέμβει για να διατηρήσει την ψυχραιμία μεταξύ των παικτών.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι με την Γκενκ να παίρνει την πρόκριση, αλλά ο Μποσμάν πήρε τα εύσημα από όλους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected