Κατηγορίες
Γενικά

Πρωταθλητής χειμώνα με γκολάρα Μάριν!

Ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα ανήκει στον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” εντόπισαν τον τρόπο να νικήσουν τον ΠΑΣ με 1-0 στο Καραϊσκάκης με γκολ που πέτυχε ο Μάρκο Μάριν. Ακυρώθηκε γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ αλλά ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε.

Όταν το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός αποχωρούσε ηττημένος από το γήπεδο της “Λεωφόρου” (1-0 ο Παναθηναϊκός) οι οπαδοί του ήταν έντονα προβληματισμένοι από το αποτέλεσμα και την εικόνα της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, όμως το φινάλε του 2017 βρίσκει άπαντες χαμογελαστούς.

Και αυτό γιατί οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν στο απόλυτο το βατό πρόγραμμα που ακολούθησε, έκαναν το “6 στα 6” που είχε θέσει ως στόχο ο Τάκης Λεμονής και τα Χριστούγεννα θα τους βρουν με τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, κάτι που έχουν πανηγυρίσει άλλωστε άπειρες φορές εδώ και μία 20ετία…

Βέβαια για να γίνει το προσπέρασμα λίγο πριν μπει το 2018 χρειάστηκε ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων: το Σάββατο ήταν η ΑΕΚ που έκανε ένα τρομερό και απρόσμενο δώρο στους “ερυθρόλευκους” φέρνοντας ισοπαλία στο ΟΑΚΑ χωρίς γκολ με τον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ το απόγευμα της Κυριακής ο Ολυμπιακός δεν πάτησε την μπανανόφλουδα και άνοιξε το δώρο με μεγαλοπρέπεια.

Ο ΠΑΣ αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, όπως αναμενόταν, με τον Γιάννη Πετράκη να κατεβάζει την ομάδα του με τρία στόπερ στην άμυνα και να προκαλεί… ασφυξία στους γηπεδούχους, που παρά τα τρία “10άρια” στο αρχικό σχήμα (Μάριν, Φορτούνης, Οφόε), αδυνατούσαν να φτιάξουν πολλές φάσεις βρίσκοντας διαδρόμους.

Κάπως έτσι, το πρώτο 45λεπτο τους βρήκε να έχουν την εδαφική υπεροχή (68%-32%) όμως πέρα από 2 καλές ευκαιρίες του Φορτούνη στην αντίπαλη περιοχή, ουδέν… πρόοδος.

το φιλμ του αγώνα στο contra.gr

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ (88′ Ζιλέ), Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56′ Πάρντο), Οτζίτζα Οφόε, Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74′ Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (84′ Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88′ Μανθάτης), Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (79′ Μπετρά), Μπέριος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected