Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Προς πώληση το 50% του skroutz.gr!

Στην πώληση του ποσοστού της στη “Σκρούτζ Α.Ε” που διαχειρίζεται τον δικτυακό τόπο “skroutz.gr” προχωράει η Dionic.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” η πώληση του ποσοστού 50% που κατέχει γίνεται από την πίεση των πιστωτριών τραπεζών και κυρίως της Eurobank η οποία ζητεί τη μείωση του δανεισμού της προς την Dionic.

Για το 50% της “Σκρουτζ” ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι τρεις ιδρυτές της και βασικά μέλη της διοίκησης της επιχείρησης που κατέχουν το δικαίωμα πρώτης άρνησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το αρχικό προσφερθέν τίμημα ωστόσο ανετράπη καθώς για την απόκτηση του 50% των μετοχών της εταιρείας, κυριότητας Dionic, εξέφρασαν ενδιαφέρον πολλές εταιρείες της αγοράς πληροφορικής που πρόσφεραν περισσότερα. Η αρχική αποτίμηση της “Σκρουτζ” ανερχόταν σε 10 εκατ. ευρώ αλλά τώρα οι αποτιμήσεις την ανεβάζουν στα επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς ο διαγωνισμός συνεχίζεται.

Η μεταβίβαση, ωστόσο, του 50% της εταιρείας είναι πιο πολύπλοκη απ’ όσο φαίνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή συνοδεύεται από ένα γενικότερο σχέδιο μείωσης του δανεισμού της Dionic του οποίου η πώληση του ποσοστού της (50%) στη “Σκρουτζ” είναι μόνον ένα κομμάτι του. Η συγκεκριμένη πώληση θα πρέπει να συνοδευτεί και από άλλες διαθέσεις περιουσιακών στοιχείων της Dionic με βασικό στόχο ο δανεισμός της από περίπου 52 εκατ. να μειωθεί ακόμη στα περίπου 10 εκατ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το σχέδιο περιλαμβάνει εκτός από πωλήσεις συμμετοχών και παγίων περιουσιακών στοιχείων και “κούρεμα” των οφειλών της. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε η εταιρεία στις οικονομικές της καταστάσεις α΄εξαμήνου 2017, ο δανεισμός της προς την Eurobank στην ολοκλήρωση του σχεδίου θα μειωθεί από 30 σε 4 εκατ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected