Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Όλη η Ελλάδα μια αγκαλιά για τον 12χρονο Αλέξανδρο από την Κοζάνη

Μια μεγάλη «αγκαλιά» άνοιξαν οι πολίτες της Κοζάνης για τον 12χρονο Αλέξανδρο Μελισσινό, ο οποίος πάσχει από οστεοσάρκωμα στην κνήμη και πρέπει να μεταβεί για θεραπεία σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η gazzetta, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της ΠΕ Κοζάνης για τη διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, με στόχο την οικονομική υποστήριξη του Αλέξανδρου. Μάλιστα, ορισμένοι καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης διοργανώνουν ήδη ειδικές βραδιές, όπου ανακοινώνουν στους πελάτες τους ότι οι εισπράξεις προσφέρονται για την υποστήριξη του ταξιδιού του στις ΗΠΑ. Έχουν επίσης συγκεντρωθεί 2500 ευρώ από πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του ιερέα κατά την καθιερωμένη Κυριακάτικη λειτουργία στον ναό του Αγ. Νικολάου, ενώ πολλοί είναι αυτοί που καταθέτουν ό,τι μπορούν προκειμένου να βοηθήσουν τον 12χρονο.

Ο Αλέξανδρος Μελισσινός από την Κοζάνη, έχοντας μόλις ολοκληρώσει δύο κύκλους χημειοθεραπειών, φιλοξενείται στον ξενώνα του Ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά «ΕΛΠΙΔΑ». Είναι το μικρότερο παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας, με αγάπη για το ποδόσφαιρο και συμμετοχή σε τοπικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, Γενναίο Μελισσινό: «Ο Αλέξανδρος είναι ένα παιδί που αντιμετωπίζει με θάρρος και ψυχραιμία το πρόβλημα υγείας του», δεν το βάζει κάτω.

Παρακολουθεί τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου μέσω ειδικού προγράμματος που «τρέχει» η Ογκολογική μονάδα, συνομιλεί με τους φίλους του και μαθαίνει τα νέα από τα social media.

Η περίπτωση του 12χρονου μαθητή έχει ευαισθητοποιήσει και αρκετούς Έλληνες του εξωτερικού. Νεαρή ομογενής από το Χιούστον των ΗΠΑ ενημέρωσε την οικογένεια ότι έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και συγκεντρώνει χρήματα από την ομογένεια, ενώ ορισμένοι δήλωσαν έτοιμοι να αναλάβουν τη φιλοξενία τους κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους.

Το αρχικό κόστος για τη μετάβασή του στο ΜD ANDERSON Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ είναι 300.000 ευρώ και για τη συγκέντρωση του ποσού αυτού μπορεί κάποιος να συνεισφέρει καταθέτοντας χρήματα στον λογαριασμό: Μελισσινός Γενναίος, Εurobank, 0026.3507.2002.00004202/ IBAN:GR9802635070000200200004202/ BIC: ERBKGRAA.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected