Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Να φέρει την…αύρα της Μπαρτσελόνα ο Νίλι! (vid)

Ο Πλατανιάς καταλήγει για τη θέση του δεξιού μπακ, μόνο που αυτός δεν θα είναι ο Φραν Γκρίμα, αλλά ο Φρανθίσκο Χοσέ Περδόμο Μπόρχες, ή αλλιώς Νίλι!

Όπως αναφέρει το athlitiko.gr, ο 24χρονος (18/2/94) ποδοσφαιριστής έχει περάσει από τη… Μπαρτσελόνα, έχει συμμετοχές στη Λα Λίγκα, ενώ αγωνιζόταν στη Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Ουσιαστικά, ο Νίλι αγωνιζόταν σε μια κατηγορία υψηλότερη σε σχέση με τον Γκρίμα, που ήταν στη Σεγούντα Ντιβιζιόν Β. Η ομάδα που έπαιζε ήταν η Αλμπαθέτε με την οποία αυτή τη σεζόν είχε 9 συμμετοχές (τις 5 ως βασικός) και 1 γκολ. Ενας παίκτης που έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ, στη Λας Πάλμας στην οποία βρέθηκε για 2 χρόνια (από το 2014 έως το 2016) μετρώντας στην μεγαλύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος 9 συμμετοχές…

Τα πιο σημαντικά ωστόσο για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πλατανιά σημειώνονται την περσινή σεζόν, (2016/17), οπότε και στο α’ μισό της περιόδου, ο Νίλι, αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα με προπονητή τον Λουίς Ενρίκε!

Ο Νίλι αγωνίστηκε σε ένα ματς στο Κύπελλο, αυτό με τη Χέρκουλες που είχε γίνει στις 30/11/16. Τότε, είχε περάσει στη θέση του Σαμουέλ Ουμτιτί στο 69ο λεπτό, σε ένα παιχνίδι που για την ιστορία είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Επίσης πανηγύρισε το Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα όντας στην αποστολή στα ματς με τη Σεβίλη.

https://youtu.be/0G7aiQZ-ZpM

Μάλιστα, στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε ότι ο Νίλι, ήταν στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα, έχοντας τον αριθμό 31 και ήταν συμπαίκτης με τον Μέσι!

Οπως σημειώνεται στην περιγραφή του ως παίκτης: «Από την Ακαδημία της Λας Πάλμας, ο άνθρωπος από τις Καναρίους Νήσους αγωνίστηκε με το κλαμπ σε όλα τα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης ομάδας, παίζοντας κόντρα στη Σεβίλλη. Ο ευέλικτος δεξιός μπακ ήρθε στη Barca B για την σεζόν 2016/17. Στις 30 Νοεμβρίου 2016 έκανε το ντεμπούτο του για την πρώτη ομάδα του Λουίς Ενρίκε στο Κύπελλο Copa del Rey, στην έδρα της Χέρκουλες, που έληξε 1-1. Ο αμυντικός από τις Καναρίους Νήσους αγωνίστηκε εκείνη τη μέρα και ήταν ένας από τους πέντε παίκτες της Barca B για να κάνει τις πρώτες εμφανίσεις του για την πρώτη ομάδα της Barca».

Στο β’ μισό της περιόδου, το 2016/17, ο Νίλι αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα Β στη Σεγούντα Ντιβιζιόν Β όπου μέτρησε 18 συμμετοχές (οι 12 ως βασικός) και σημείωσε 1 γκολ. Εκείνη τη σεζόν πάντως, ο Νίλι, είχε έναν σοβαρό τραυματισμό που ουσιαστικά φαίνεται να στάθηκε εμπόδιο για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη της καριέρας του.

Αν μη τι άλλο, ο Πλατανιάς φαίνεται να πετυχαίνει μια πολύ μεγάλη μεταγραφή, ωστόσο απομένει ο παίκτης να έρθει στα Χανιά για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά, να υπογράψει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected