Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Συμπαίκτες στο παρελθόν στον Ηρακλή, τώρα προπονητές στις ΗΠΑ!

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού βρίσκονται δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή!

Όπως αναφέρει το bluenews, πρόκειται για τους Γιώργο Κυριαζή και Παναγιώτη Διλμπέρη, οι οποίοι συνυπήρξαν στον Γηραιό από το 1999 έως το 2003.

Ο πρώτος κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα στην Rochester Rhinos, έχοντας μαζί του την Καλαματιανή στην καταγωγή, Θεώνη Ζέρβα η οποία διαπρέπει και αναδείχθηκε MVP στο πρωτάθλημα για το 2017.

Ο Κυριαζής αγωνίστηκε στον Ηρακλή σε δύο θητείες, η πρώτη ήταν από το 1996-03 με 134 συμμετοχές και 9 γκολ και η δεύτερη ήταν την σεζόν 2010-11 με 14 συμμετοχές, όμως μετά τον υποβιβασμό της ομάδας αποχώρησε με προορισμό το εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία αγωνιζόμενος σε Κατάνια, Αρέτσο, Τριεστίνα και Σαλερνιτάνα.

Στην Rochester Rhinos είναι από το 2012 ως το 2016 αρχικά ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής ενώ όσον αφορά την 20χρονη Ζέρβα, έχει φορέσει τις φανέλες των Καλαμάτα ’91ΠανελευσινιακούΓλυφάδαςΕργοτέλη, ΠΑΟΚ και τώρα φορά την φανέλα του κολεγίου Monroe Community.

Από την άλλη πλευρά ο Παναγιώτης Διλμπέρης που έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα από το 2011 και έχει εργαστεί σε Εθνικό Γαζώρου, Αγροτικό Αστέρα, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αγροτικό Αστέρα, Εθνικό Νέου Αγιονερίου, Πανσερραϊκό και από το καλοκαίρι του 2017 στην Αμερική και την Super 9 PRO Soccer Club.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της ομάδας Βίκτορ Πάκο σε δηλώσεις του στο επίσημο site είπε: «Προσλαμβάνοντας έναν επαγγελματία όπως ο Παναγιώτης είναι εξαιρετικό νέο για την ομάδα, τους παίκτες και το ποδόσφαιρο του Ρότσεστερ. Θα είναι τέλειος για την ποδοσφαιρική μας κουλτούρα. Η εμπειρία του, οι γνώσεις του στο άθλημα και η ικανότητα του να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές σε επαγγελματίες θα είναι εξαιρετικές για την ακαδημία μας και την ομάδα. Είμαστε ευγνώμον που ο Παναγιώτης θα είναι μαζί μας και και κοιτάμε για μία μακρόχρονη σχέση».

Ποια είναι όμως η Super 9; Eίναι ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ της Αμερικής που έχει ως βάση το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και είναι το νέο μέλος στην United Premier Soccer League. Ιδρύθηκε το 2006 και συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ομάδες από Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Φλόριντα, Ιντάχο, Νεβάδα, Νιού Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Βόρεια Καρολίνα και Γιούτα και είναι το πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα στην Αμερική!

Με τα χρώματα του Ηρακλής ο παλαίμαχος τερματοφύλακας αγωνίστηκε από το 1999-07.

Στην συνέχεια της καριέρας του φόρεσε την φανέλα του Αγροτικού Αστέρα από το 2007-10 όπου και κρέμασε τα γάντια του, τα πρώτα του βήματα τα έκανε στον Ατρόμητο Πλαγιαρίου αλλά και τον Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας από το 1996-99 ώσπου πήρε την μεταγραφή για τον Ηρακλή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected