Κατηγορίες
Αθλήματα

Προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο IRONMAN 70.3 οι Δημάκης, Σακελλαρίου, Δέδες, Παναγόπουλος

Η πολύ καλή εμφάνιση των Ελλήνων τριαθλητών στο Ντουμπάι, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και υψηλών απαιτήσεων και δύσκολο αγώνα, έδωσε το «εισιτήριο» σε ακόμα τρεις κολυμβητές του SwimmingClub.gr, για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος IROMAN 70.3.

Οι Αθανάσιος Δημάκης, Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Σωτήρης Δέδες ακολούθησαν το παράδειγμα του Σταύρου Παναγόπουλου και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους για τους τελικούς της διοργάνωσης που θα γίνουν στις 01 και 02 Σεπτεμβρίου, στην Madela Bay της Νοτίου Αφρικής. Μια πρόκριση που επιτεύχθηκε στο Ντουμπάι, στο IROMAN 70.3 Dubai όπου η συμμετοχή έφθασε τους 2.200 αθλητές και αθλήτριες.

«Μπράβο και στα τέσσερα παιδιά. Όλοι ξέρουμε πόσο επίπονη και σκληρή δουλειά χρειάζεται για να πάρουν μια τέτοια πρόκριση. Ανταποκρίθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα. Μέχρι στιγμής έχουμε και τους τέσσερις Έλληνες αθλητές που θα δώσουν το παρών στη Νότια Αφρική και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν κι άλλοι αθλητές μας στην συνέχεια », δήλωσε φανερά ευχαριστημένος ο head coach του SwimmingClub.gr Νίκος Σημαντήρας.

«Στο Ντουμπάι διεξήχθη ένας από τους πλέον ανταγωνιστικούς αγώνες της σειράς Ironman 70.3. Πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με πλούσιες παροχές προς τους αθλητές, που σε συνδυασμό με τον προορισμό αλλά και την “off season” περίοδο για τους Ευρωπαίους τριαθλητές, αλλά και το προφίλ της διαδρομής συγκέντρωσαν 2.200 συμμετοχές από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γιώργος Τουρκαμπής, επιστρέφοντας από το Ντουμπάι, ο οποίος συνέχισε μιλώντας για τις συνθήκες του αγώνα:

«Οι καιρικές συνθήκες μας δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Αρχικά πριν την διοργάνωση της κολύμβησης οι Βόρειο-ανατολικοί άνεμοι του Κόλπου που δεν επέτρεψαν να γίνουν οι προπονήσεις, Στην εκκίνηση στην Μαρίνα Burj Al Arab complex όλα ήταν ήρεμα για 500 μ, μόλις όμως βγήκαμε στην ανοιχτή θάλασσα το «βουβό» κύμα και μεγάλο κύμα δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες όλων.

Το ποδήλατο προς την Αραβική έρημο και τους αμμόλοφους είχε κόντρα αέρα στην διαδρομή προς την έρημο και μια μόνιμη κλίση 1%, αλλά και ευνοϊκό άνεμο στην επιστροφή, χαρίζοντας υψηλές μουαγιέν στους περισσότερους αθλητές. Τέλος η διαδρομή στο τρέξιμο (21 χλμ.) ήταν πολύ όμορφη, κατά μήκος της δημόσιας παραλίας της Jumeirah με μαλακό τάπητα στο μεγαλύτερο μέρος της. Ο καυτός όμως ήλιος της ερήμου κ τα 4 μποφόρ που έπνεαν έκαναν δύσκολη την προσπάθεια όλων

Μια πραγματική Ironman εμπειρία που ολοκληρώθηκε με μια φαντασμαγορική βραδιά απονομών. Μια διοργάνωση που τελείωσε με την ομάδα του SwimmingClub.gr να παίρνει 3 ακόμα θέσεις για τον τελικό του Παγκοσμίου τον Σεπτέμβριο στην Nelson Mandela Bay της Νοτίου Αφρικής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected