Κατηγορίες
Αθλήματα

Τεράστια πρόκριση στους “8” για την ΑΕΚ!

Μεγάλη πρόκριση – με τεράστια ανατροπή – πήρε η ΑΕΚ που κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι της τη φετινή περίοδο επικράτησε με 32-23 της Γκέζτεπε και πέρασε στα προημιτελικά του Challenge Cup για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά την περίοδο 2010-11.

Όπως αναφέρει το e-handball, η Ένωση είχε όλα όσα της έλειψαν στο πρώτο παιχνίδι την περασμένη Κυριακή στη Σμύρνη, αλλά το βασικότερο είχε τις αποκρούσεις που την είχαν πληγώσει και είχαν αποτελέσει από τα σημαντικότερα στοιχεία της ήττας με 29-25.

Αυτή τη φορά ο Ραντούλε Ραντούλοβιτς δήλωσε «παρών» και με 15 επεμβάσεις και ποσοστό 42% κράτησε – όταν χρειάστηκε – όρθια την ομάδα του και τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα.

Η ΑΕΚ για να ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον πέντε γκολ, αλλά της έφτανε ακόμη και νίκη με τέσσερα τέρματα, αρκεί το σκορ να ήταν μικρότερο του πρώτου αγώνα.

Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» όχι απλά υπερκάλυψαν τη διαφορά, αλλά έκαναν την τουρκική ομάδα, που έχει σχεδόν πενταπλάσιο μπάτζετ (άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ), να μοιάζει αδύναμη να πετύχει κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή ήττα.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Μετά το 14ο λεπτό οι Τούρκοι σκόραραν μόλις τρεις φορές μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +3 (14-11).

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους «κιτρινόμαυρους» που με εξαιρετική άμυνα έκλεψαν μπάλες, έβγαλαν αιφνιδιασμούς κι αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια θα είχαν «καθαρίσει» πολύ νωρίτερα το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έφτασε σε σκορ πρόκρισης μόλις στο 36’ κι έκτοτε σταθερά μεγάλωνε, με τους Τούρκους όσο περνούσε η ώρα να εκνευρίζονται.

Ο Νίκος Γραμματικός είδε παίκτες κλειδιά όπως ο Αργυρού, ο Μυλωνάς και ο Πέρρος να σκοράρουν όταν η ομάδα του κολλούσε στην επίθεση, ενώ ο Ραντούλοβιτς συνέχιζε να σταματάει τους παίκτες της Γκέζτεπε. Παράλληλα, η Ένωση έδειξε εξαιρετική ψυχραιμία στις ειδικές καταστάσεις και σε όλες τις περιπτώσεις που έμεινε με παίκτη λιγότερο, σκοράροντας σε αρκετές από αυτές.

Στα τελευταία λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν το παιχνίδι στα όρια του παθητικού την ώρα που οι Τούρκοι προσπάθησαν να πιέσουν – χωρίς επιτυχία – στο μισό γήπεδο.

ΑΕΚ – ΓΚΕΖΤΕΠΕ 32-23

Τα πεντάλεπτα: 5-3, 7-6, 7-8, 10-8, 12-9, 14-11 (ημχ.), 17-12, 21-14, 22-1`5, 24-18, 28-20, 32-23

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 2, Γεωργιάδης, Χόγκας 7, Ζαμπούνης 3, Π. Νικολαΐδης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής, Βαμβακάς, Αργυρού 8, Βραζάλιτσα 5, Μυλωνάς 3

ΓΚΕΖΤΕΠΕ (Αντνάν Οζτούρκ): Χατσίογλου 1, Εντς 1, Οζμουσούλ, Κριβτσίκοφ 1, Γάτκιν, Όρνεκ, Κέβιτς 7, Ναλμπάντογλου 3, Ντίρεκ, Βουκίσεβιτς 1, Τσάτκιν 1, Τσέλεμπι 3, Σουίρεφ 5, Γιλντίζ.
Διαιτητές: Σέκουλιτς – Γιόβαντιτς (Σερβία)

Παρατηρητής: Κογιοκάρου (Ρουμανία)
Δίλεπτα: 4-3, Πέναλτι: 2/2-3/3

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected