Κατηγορίες
Διάφορα

Πλήθος κόσμου στη Νάουσα για την τελευταία ημέρα της Αποκριάς! (photos+vid)

Με τις «Μπούλες» να κλέβουν και πάλι την παράσταση, πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και δέους, την κορύφωση της Ναουσαίικης Αποκριάς, το πρωί και μεσημέρι της Κυριακής.

Το πρωί στο παραδοσιακό κτήριο Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη», περιοχή «Μπατάνια», πραγματοποιήθηκε το Ντύσιμο της Μπούλας και το μάζεμα του μπουλουκιού.

Στη συνέχεια στο δημαρχείο είχαμε το προσκύνημα των μπουλουκιών, όπου οι αρχηγοί  πήραν  διαδοχικά την άδεια από τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη, για να  και ακολουθεί η καθορισμένη διαδρομή τους στην πόλη.

Παρόντες από πλευρά επισήμων εκπρόσωποι της Κινέζικης Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Ημαθίας και πολλοί φορείς του Νομού.

Στη συνέχεια, στην Πλατεία Καρατάσου, η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας, η παραδοσιακή κέλτικη μπάντα «Celtic Highlanders Band, Pipes & Drums», οι λαογραφικοί σύλλογοι της Νάουσας (Λύκειο των Ελληνίδων, Πυρσός, Σύλλογος Βλάχων), σε μια αρμονική συνύπαρξη διασκέδασαν τον κόσμο που γέμισε την πλατεία.

Ακολούθησε μεγάλο αποκριάτικο με μουσική από DJ για όλο τον κόσμο, ενώ ο OΣύλλογος «Φίλοι του Καρναβαλιού» συμμετείχε με σατιρικό άρμα «Οι Ζουρλού» στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Το απόγευμα στην Πλατεία Αλωνίων, θα πραγματοποιηθεί το πιο συγκινητικό μέρος του εθίμου από τα Αλώνια στον στραβό πλάτανο όπου τα παιδιά και οι συνοδοί των μπουλουκιών τραγουδούν τις παραδοσιακές πατινάδες

Τέλος το βράδυ στην Πλατεία Διοικητηρίου («Καμμένα»),  θα πραγματοποιηθεί «Ο τελευταίος χορός της ημέρας», η κορύφωση του εθίμου όπου τα μπουλούκια χορεύουν τον τελευταίο χορό πριν αποχωρήσουν.

περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο naousanews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected