Κατηγορίες
Basket

Με τα βλέμματα στραμμένα στο Ιβανώφειο!

Η σημερινή 19η αγωνιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ημέρα… ντέρμπι, καθώς πολλά είναι τα σπουδαία και κρίσιμα παιχνίδια τόσο για τα πλέι οφ, όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Όπως αναφέρει το basketblog, τα… φώτα πέφτουν στο Ιβανώφειο, το οποίο φιλοξενεί το σπουδαιότερο ματς της ημέρας, ενώ υψίστης σημασίας είναι και τα παιχνίδια σε Λάρισα, Μαρούσι και Τρίπολη.

Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Αναμνήσεις από το ένδοξο παρελθόν των δύο ομάδων θα ξυπνήσουν στο Ιβανώφειο, όταν Ηρακλής και Απόλλωνας Πάτρας “μονομαχούσαν” σε επίπεδο Α1. Η επιστροφή στα… σαλόνια είναι ο μεγάλος στόχος των δύο ομάδων τη φετινή χρονιά και το αποψινό παιχνίδι θεωρείται κομβικής σημασίας. Ο Ηρακλής που αναμένεται να έχει στο πλευρό του ένα γεμάτο γήπεδο, χρειάζεται τη νίκη για να διατηρηθεί στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ θα επιδιώξει και τη κάλυψη της διαφοράς της ήττας του στον πρώτο γύρο (-6). Ο Απόλλωνας δίνει με τον Νίκο Οικονόμου στον πάγκο του το δυσκολότερο μέχρι στιγμής παιχνίδι του στη πιο “καυτή” έδρα του πρωταθλήματος. Οι Πατρινοί υπολείπονται 4 νικών του “Γηραιού” και θα διεκδικήσουν με πάθος ένα μεγάλο “διπλό” που θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες τους για συμμετοχή στους τελικούς ανόδου.

ΑΕΛ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Δεύτερο Θεσσαλικό ντέρμπι για την ΑΕΛ, η οποία μετά τον Ερμή Αγιάς, φιλοξενεί αυτή τη φορά τη Καρδίτσα. Οι “βυσσινί”, παρά τα προβλήματα και τις απουσίες, αλλά και τη νέα αλλαγή έδρας (θα αγωνιστούν στη Νεάπολη) δεν έχουν άλλο περιθώριο παρά να διεκδικήσουν μια νίκη που θα αυξήσει λίγο τις πιθανότητες αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού. Πολύ δύσκολη η αποστολή τους κόντρα στο συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα, που είναι το φαβορί για το αποψινό παιχνίδι και θα διεκδικήσει τη δεύτερη σερί νίκη του προκειμένου να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση.

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΠΑΠΑΓΟΥ: Ντέρμπι Βορείων Προαστίων στο κλειστό του Αγιού Θωμά, ανάμεσα σε δυο ομάδες με κοινό στόχο την σωτηρία. Το Μαρούσι το οποίο είχε νικήσει και στο ματς του πρώτου γύρου, θέλει να βάλει οριστικά από… κάτω τους “στρατηγούς”, οι οποίοι όμως εμφανίζονται ιδιαίτερα δυνατοί τις τελευταίες εβδομάδες και παρά την απουσία του τραυματία Φιλιππάκου, δεν πρόκειται να παραδοθούν εύκολα…

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Με στόχο την 8η σερί νίκη του, ο Χολαργός υποδέχεται την αξιόμαχη Καστοριά. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ παράλληλα ευελπιστούν σε… διπλό του Απόλλωνα επί του Ηρακλή προκειμένου να μείνουν μόνοι στη δεύτερη θέση. Χωρίς το άγχος του “πρέπει” η Καστοριά θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν, στηριζόμενοι στην ποιότητα και την εμπειρία των παικτών της.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Έτοιμο να κάνει το 19/19 και να ισοφαρίσει το τρομερό ρεκόρ των 19 συνεχόμενων νικών του ΚΑΟΔ είναι το Περιστέρι. Οι “κυανοκίτρινοι” που πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, διαθέτουν την μοναδική αλώβητη έδρα του πρωταθλήματος και έχουν ασφαλώς τον πρώτο λόγο. Το έργο τους πάντως δεν θα είναι εύκολο, αφού ο Εθνικός μετράει 5 σερί νίκες, βρίσκεται σε… καλό φεγγάρι και δεδομένου ότι δεν έχει πίεση, είναι πολύ επικίνδυνος. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Θάνο Κωνσταντακόπουλο που ταλαιπωρείται από οξεία αμυγδαλίτιδα.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ: Ζωτικής σημασίας παιχνίδι για τον Αρκαδικό, που παλεύει να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις. Με όπλο την έδρα, η ομάδα της Τρίπολης θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για μια νίκη – ανάσα, κόντρα σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα. Ο Ερμής από τη πλευρά του μόνο αδιάφορος δεν είναι, αφού μετά τον μηδενισμό του χρειάζεται βαθμούς για να κρατηθεί μακριά από τη ζώνη των πλέι άουτ.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Την ευκαιρία να μπει για τα καλά στο.. κόλπο των πλέι οφ έχει η Δόξα. Οι νησιώτες θέλουν να δώσουν αξία στο “διπλό” του Υμηττού και να πλασαριστούν υψηλότερα στην βαθμολογία, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος. Η αποστολή τους πάντως δεν θα είναι εύκολη, καθώς το Ψυχικό θα παραταχθεί μετά από πολύ καιρό πλήρες και έχει δείξει ότι παλεύει όλα τα ματς ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου.

ΔΟΥΚΑΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Το παιχνίδι στο “Δαίς” που θα γίνει τη προσεχή Τετάρτη (28/2) κλείνει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι πασχίζουν να αποφύγουν τις θέσεις που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό και θα τα δώσουν όλα για μια πολύτιμη νίκη. Φαβορί είναι πάντως η ομάδα του Υμηττού, η οποία θέλει να πάρει και μια άτυπη… ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα – σοκ του πρώτου γύρου.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Νεάπολης 17.00 ΑΕ Λάρισας-Καρδίτσα Ξενικάκης-Ευφραιμίδης-Τζίμα

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Παπάγου Τσαρούχα-Ζακεστίδης-Στρέμπα

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Απόλλων Π. Καρακατσούνης-Μπήτης-Τζαφλέρης

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Καστοριά Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης-Δαρλαμήτσος

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Ψυχικό Βαρδάλος-Κωνσταντινίδου-Καρακάσης Α.

Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-Εθνικός Ανδρικόπουλος-Θεοδωρόπουλος-Ραχιώτης

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Ερμής Αγιάς Καλδίρης-Παπαθανασίου-Κάρδαρης

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Δαϊς 19.00 Δούκας-Αμύντας Τσώνος-Κωνσταντινόπουλος-Πολυχρόνης

Βαθμολογία

1.Περιστέρι 36 (18-0)

2.Ηρακλής 33 (15-3)

3.Χολαργός 33 (15-3)

4. ΑΣ Καστοριάς 29 (11-7)

5.Απόλλων Πάτρας 29 (11-7)

6.Δόξα Λευκάδας 28 (10-8)

7. Αμύντας 28 (10-8)

8. Εθνικός 27 (9-9)

9.Ερμής Αγιάς 26 (9-8-1)

10.Γ.Σ. Αμαρουσίου 26 (8-10)

11.Ψυχικό 26 (8-10)

12.Παπάγου 24 (6-12)

13.ΑΣ Καρδίτσας 23 (5-13)

14.Αρκαδικός 22 (4-14)

15.Δούκας 21 (3-15)

16.ΑΕ Λάρισας 20 (2-16)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected