Κατηγορίες
Basket

Η ιστορία μίας χαμένης ζωής, πίσω από μία χαμένη βολή… (photos+vid)

Τον γύρο του κόσμου κάνει από τη Δευτέρα (26/2) η απόφαση του γκαρντ των Hawkeyes να αστοχήσει επίτηδες σε βολή για να παραμείνει το ρεκόρ -των διαδοχικών εύστοχων στο όνομα του Κρις Στριτ, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα και η φανέλα του με τον αριθμό σαράντα έχει αποσυρθεί.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο Τζόρνταν Μποχάνον κοίταξε στο διάζωμα όπου καθόταν ο μεγαλύτερος αδερφός του Ζακ, για να επιβεβαιώσει το σχέδιο που είχαν καταστρώσει. Ο δευτεροετής γκαρντ του κολεγίου Iowa θα έχανε εσκεμμένα τη βολή με την οποία θα ξεπερνούσε τον Κρις Στριτ, ακόμα κι αν ήταν λίγο πριν το τέλος του αγώνα, με την ομάδα του πάντως να έχει ένα ασφαλές προβάδισμα. Η άστοχη βολή του ολοκλήρωσε την αποστολή του. Το όνομά του έμεινε δίπλα στου θρύλου Κρις Στριτ, στα βιβλία των ρεκόρ του πανεπιστημίου, καθώς αμφότεροι σημείωσαν 34 διαδοχικές ελεύθερες βολές.

«Ήταν στο μυαλό μου να το κάνω» είπε ο Μποχάνον μετά τον αγώνα και πρόσθεσε: «Είχα αποφασίσει να την αφήσω την μπάλα πιο νωρίς για να πάει χαμηλά, αλλά δεν ήθελα να είναι πολύ προφανές».

Έχοντας ευστοχήσει σε 34 συνεχόμενες βολέ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Στριτ, ο Μποχάνον πήγε στη γραμμή με 2’15” να απομένουν και με το Iowa να προηγείται με 73-65. Αφού αστόχησε στη συνέχεια έδειξε τον ουρανό.

Ήταν μία αφιέρωση από έναν γηγενή της Iowa σ’ έναν άλλον. Ο Στριτ δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να διευρύνει το σερί των βολών του σε 35. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στις 19/1/1993, τρεις ημέρες μετά το τελευταίο του παιχνίδι, την ήττα από το Duke με 65-56, στο οποίο μάλιστα είχε ευστοχήσει σε δύο βολές.

Μετά την κίνηση του Μποχάνον πάντως, ο Μάικ και η Πάτι Στριτ, γονείς του αδικοχαμένου Κρις -οι οποίοι μάλιστα έχουν εισιτήριο διαρκείας-, αφού πρώτα ευχαρίστησαν τον παίκτη των Hawkeyes, στη συνέχεια αποχώρησαν συγκινημένοι.

Μάλιστα η μητέρα του Στριτ ανέφερε: «Είναι πολύ καλό παιδί και πολύ γενναιόδωρο. Ήταν πολύ ιδιαίτερο ότι σκέφτηκε το ρεκόρ του Κρίστοφερ». Από την άλλη, ο Μάικ Στριτ είπε: «Ήταν δική του απόφαση να μην κάνει το ρεκόρ. Του είπα την επόμενη φορά που θα το φτάσει, να το ξεπεράσει κιόλας». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μποχάνον δεν είχε χάσει καμία βολή από τις 22/12/2017 και τη νίκη επί του Κολοράντο.

Ο Μποχάνον μπορεί να γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά τον χαμό του Στριτ, αλλά η ιστορία του τελευταίου, έχει χαραχτεί στο μυαλό του. «Ήξερα ότι το ρεκόρ άξιζε να μείνει στο όνομά του και ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος για την απόφασή μου» δήλωσε μετά το παιχνίδι και συνέχισε: «Ίσως ήταν θέλημα Θεού να συμβεί διότι παρά την άστοχη βολή μου πήραμε αμέσως την κατοχή».

Το τελευταίο που απασχολούσε τον γκαρντ του Iowa ήταν πως θα πάρει την κίνηση αυτή ο προπονητής του. Ο Φραν Μακάφρι πάντως στήριξε δίχως δεύτερη σκέψη την απόφαση του Μποχάνον λέγοντας: «Θεωρώ ότι έπραξε θαυμάσια. Ήταν μία καθαρά δική του απόφαση».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected