Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά - Μεταγραφές

Δημήτρης Ασλαμπάλογλου στο academies.gr : “Με κολακεύει το να ενδιαφέρονται διάφοροι σύλλογοι για την απόκτηση μου”

Από τα ερασιτεχνικά στη Γ’ Εθνική και από τη Γ’ Εθνική προοπτικές για ακόμη πιο ψηλά.

Ο Δημήτρης Ασλαμπάλογλου, ο 20άχρονος ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού Φούφα, με θητεία στα Λευκάδια, τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και μέχρι πέρυσι στον Καμπανιακό, μίλησε στο academies.gr για την τωρινή του ομάδα την εξαιρετική της πορεία στη Γ’ Εθνική καθώς και για το τι σημαίνει να ξεκινάς καριέρα στο ποδόσφαιρο στην ηλικία των 17 χρονών.

Μιλώντας αρχικά για την ομάδα του Μακεδονικού Φούφα και την αξιόλογη πορεία της ομάδας στο 3ο όμιλο της Γ’Εθνικής, το «6άρι» των «κιτρινοπράσινων» είπε πως χωρίς αμφιβολία βρίσκεται σε μια πολύ καλή ομάδα και πως είναι αρκετά χαρούμενος γι’ αυτό.

-Ο Μακεδονικός διανύει μια εξαιρετική σεζόν, συμπλήρωσε, κάτι που για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό στην αρχή της σεζόν. Είμαστε 3 πόντους μακριά από την κορυφή και την πρώτη θέση κάτι που μας δίνει μεγάλο κίνητρο για την συνέχεια’.

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό

Σε ότι αφορά το «μυστικό» της επιτυχίας της ομάδας της Κοζάνης ο 20άχρονος ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού δήλωσε πως δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιο.

-Είναι γνωστό πως μια καλή πορεία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προπόνησης, συμπλήρωσε. Επίσης το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, κάτι που βοηθάει στο να γίνεται σωστή δουλειά στην προπόνηση.

Όσο πιο ψηλά γίνεται

Για τους στόχους της ομάδας και πως αυτοί διαμορφώθηκαν από την αρχή της σεζόν, ο Δημήτρης Ασλαμπάλογλου τόνισε πως κανείς δεν περίμενε πως η ομάδα θα τα πάει τόσο καλά και ο πρωταρχικός στόχος στην αρχή της σεζόν, όπως και για τις περισσότερες ομάδες, ήταν η σωτηρία.

-Με τον καιρό είδαμε πως η προσπάθεια μας και η σκληρή δουλειά απέδιδε βγάζοντας μια καλή αγωνιστική εικόνα και παίρνοντας αποτελέσματα που μας καθιέρωσαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αρχίσαμε να κοιτάζουμε ψηλότερα, μας τόνισε. Δεν θέλω να μιλάω για πρωτάθλημα και να λέω μεγάλα λόγια, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου στους συμπαίκτες μου και στον Γιάννη Κερλίδη, τον προπονητή του Φούφα, και είμαι αισιόδοξος. Κοιτάμε τα παιχνίδια που έχουν απομείνει ένα ένα ξεχωριστά στοχεύοντας στο να τα κερδίσουμε όλα και από κει και πέρα να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

Θέλω να είμαι «προσγειωμένος»

Οι ατομικές επιδόσεις του νεαρού μέσου του Μακεδονικού έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων για την απόκτηση του. Ερωτώμενος για το πως νιώθει που «παρακολουθείται» από άλλες ομάδες ο Δημήτρης μας είπε:

-Σίγουρα με κολακεύει το να ενδιαφέρονται διάφοροι σύλλογοι για την απόκτηση μου. Παρόλα αυτά παραμένω προσγειωμένος, αυτή τη στιγμή είμαι ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού και προσπαθώ μέσα από σκληρή δουλειά να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν το καλοκαίρι υπάρξουν προτάσεις από άλλες ομάδες εννοείται πως θα τις εξετάσω και θα αποφασίσω αυτό που θα θεωρήσω καλύτερο για το μέλλον μου.

Αφοσιώθηκα από πολύ μικρός στο ποδόσφαιρο

-Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Απο μικρός το όνειρο μου ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής, μας απάντησε στην ερώτηση για το πως ήρθε σε επαφή και γοητεύτηκε από την στρογγυλή «Θεά» , τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει αλλά και το τι σημαίνει να είσαι ποδοσφαιριστής σε τόσο νεαρή ηλικία. Η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγαινα και τόσο καλά με το σχολείο λόγω της αφοσίωσης μου στο άθλημα. Είναι συχνό φαινόμενο σε αυτή την ηλικία οι αθλητές να παραμελούν το σχολείο η την σχολή τους καθώς δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και στα δυο. Εννοείται πως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αν το θες και υπάρχει θέληση μπορείς να ανταπεξέλθεις και στα εξωγηπεδικά. Ευτυχώς στη δική μου περίπτωση η επιλογή ήταν συνειδητή, ήξερα ότι αυτό θέλω να κάνω και έτσι αφοσιώθηκα πλήρως.

Σκληρή δουλειά και προσπάθεια είναι το κλειδί της επιτυχίας

Κλείνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία μας, ο νεαρός «άσσος» έστειλε ένα μήνυμα σε όσους έχουν το ίδιο πάθος για το ποδόσφαιρο και επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό όπως ο ίδιος.

-Η συνεχής προσπάθεια και η σκληρή δουλειά είναι το κλειδί. Η καθημερινή προπόνηση με στόχο την ατομική βελτίωση και ο υγιεινός τρόπος είναι από τα βασικότερα συστατικά για να πετύχει κάποιος. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, το να είσαι ταπεινός και «προσγειωμένος» κάτι που θα σε βοηθήσει πολύ να εξελιχθείς.

Τέλος, καλό είναι για τους νεαρούς αθλητές, όταν αφοσιώνονται στο ποδόσφαιρο να μην παραμελούν τις υπόλοιπες τους υποχρεώσεις.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected